Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να οργανώσουν, το 2024, τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκησή τους από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, την “Defender 24”. Μετά την πρόσφατη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας των χωρών του ΝΑΤΟ, στο Όσλο της Νορβηγίας, όπου παρευρέθηκε και ο αρχηγός του Αμερικανικού Στρατού, Μίλεϋ, ακολούθησαν δηλώσεις στελεχών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι διαμορφώνουν το κλίμα για τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση που ετοιμάζουν.
Αυτές τις ημέρες τελειώνει άλλη μία μεγάλη ναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ, η “Northern Coasts 23”, με τη συμμετοχή άνω των 3.000 ναυτικών, στις Βαλτικές Χώρες. Σκοπός της άσκησης είναι η προετοιμασία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, για την υπεράσπιση των Βαλτικών χωρών. Πριν δύο μήνες έλαβε χώρα η, ως τώρα, μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ για δεκαετίες, η “Defender 23”, με τη συμμετοχή πάνω από 10.000 στρατιωτικών! Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται κατανοητό ότι η “Defender 24”, με τη συμμετοχή άνω των 40.000(!) στρατιωτικών, αποτελεί μια κανονική άσκηση πολέμου!
Είναι φανερό, ότι η πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στρατιωτικών του ΝΑΤΟ στην “Defender 24” εντάσσεται στην πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι το καθεστώς Ζελένσκι τα βρίσκει σκούρα στο πεδίο της μάχης, συνεχίζεται. Οι δυτικοί θέλουν να ενισχύσουν, ξανά, με όπλα, το καθεστώς του Ζελένσκι, ώστε να μη σταματήσει να μάχεται ενάντια στους Ρώσους. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ επιθυμούν τη συνέχιση του πολέμου και η άσκηση “Defender 24” που πρόκειται να διεξαχθεί στην Πολωνία, τη Γερμανία, στις Βαλτικές και τις σκανδιναβικές χώρες, δηλαδή απέναντι και δίπλα στη Ρωσία, εντάσσεται σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Από αυτήν την άποψη, η υποτελής στάση της ελληνικής κυβέρνησης (και της αντιπολίτευσης) που τα δίνει όλα στις ΗΠΑ, είναι επικίνδυνη. Η ελληνική κυβέρνηση, ξανά, ετοιμάζεται να στείλει πολεμικό εξοπλισμό στο καθεστώς του Ζελένσκι, εμπλέκοντας τη χώρα στα πολεμικά σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Αντίστοιχα, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ψήφισε την επέκταση των στρατιωτικών του βάσεων στη χώρα μας. Και τη στιγμή που το ελληνικό κράτος αφήνει τη χώρα και τον λαό να καίγονται και να πνίγονται, είναι, ακόμα μια φορά, πανέτοιμο να δεχθεί και να υπηρετήσει την απόβαση ακόμα περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων και εξοπλισμού εδώ. Τη στιγμή άλλωστε που ο τούρκικος επεκτατισμός, παρά “το θετικό κλίμα”, όπως μας πληροφορούν τα ελληνικά ΜΜΕ, παραβιάζει καθημερινά ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ο ελληνικός στρατός θα οδηγηθεί μαζί με τον τούρκικο, ως “σύμμαχοι” στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, ξανά σε κοινές πολεμικές ασκήσεις. Κι εδώ ναυαγεί η υποκρισία των κάθε λογής εθνικιστών- “τουρκοφάγων”….νατοϊκών!
Ο ελληνικός λαός πρέπει να πιάσει το νήμα των αντιπολεμικών-αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων. Πρέπει να παλέψει για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Για να μη συμμετέχει η χώρα μας στις πολεμικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Για να καταγγείλει τη νέα αυτή φαραωνική άσκηση που ετοιμάζεται. Για να βγει η χώρα από το ΝΑΤΟ. Μόνο με το καθαρό “Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ και οι βάσεις”, θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να παλέψει ουσιαστικά για την ειρήνη, για την φιλία των λαών, για την εθνική ανεξαρτησία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το