Ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, όχι μόνο πούλαγε νομικές συμβουλές σ’ εταιρείες δημοσίου ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ(!), αλλά φέρεται να αγοράζει «κόκκινα δάνεια» υπερχρεωμένων πολιτών ύψους 63 εκατομμυρίων αντί 4,3 εκατομμυρίων και να βάζει στο χέρι περιουσίες μέσω πλειστηριασμών.
Μπορεί ο Μητσοτάκης να διέγραψε τον Α. Πάτση, ο οποίος κρατάει τη βουλευτική του έδρα, όμως το σκάνδαλο παραμένει, όπως και το νομικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να πλουτίζουν τα κοράκια της αγοράς.
Όταν η λαϊκή κατοικία έγινε όνειρο θερινής νυκτός και οι πλειστηριασμοί αγχόνες, οι βουλευτές της ΝΔ επιδίδονται σε πλιάτσικο.
Πώς λέμε ότι οι δεξιοί ακονίζουν τις …δεξιότητές τους.

***

Έφυγε -νικημένος από τον καρκίνο- ο σ. Αντρέας Βογιατζόγλου, στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ) και σημαντική μορφή του μ-λ κινήματος.
Ενταγμένος από μαθητής στο Επαναστατικό Κίνημα, δοτικός, σαρκαστικός, περπατώντας και με τα δύο πόδια σε γνωστούς και άγνωρους τόπους, άνοιξε με τον τρόπο του μονοπάτια για τη νέα γενιά. Αναγνωρίστηκε ως τέτοιος από συντρόφους και συναγωνιστές του και πάντως αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη σε δύσκολους καιρούς. Εκείνη του Επαναστάτη που δίνεται ψυχή τε και σώματι στις ιδέες της κοινωνικής απελευθέρωσης, διδάσκοντας και εμπνέοντας με ό,τι σημαντικότερο υπάρχει. Με το παράδειγμα της ζωής του.

***

Πάει και η Τρας από πρωθυπουργός της Αγγλίας! Αφήνοντας το Συντηρητικό Κόμμα ένα μάτσο συντρίμμια και πάντως πολύ πίσω από το Εργατικό Κόμμα. Αιτία -και πάλι- το οικονομικό της πρόγραμμα αλλά και οι έντονες αντιδράσεις του λαού τού Ηνωμένου Βασιλείου, που δεν βολεύεται με τα ψίχουλα της αγοράς. Πάνε στράφι οι γκλαμουριές για τη βασίλισσα που πέθανε πρόσφατα και οι πανηγυρισμοί για το Brexit.
Επιμένουμε ότι οι ρωγμές στο έδαφος της Ευρώπης είναι βαθιές και αξεπέραστες και πάντως οξύνονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Αν μάλιστα είχαμε και το πραγματικό αριστερό κόμμα ως αντίπαλο δέος στο κόμμα των Τόρρυς, τότε θα ’χαμε περισσότερους λόγους να ’μαστε ευχαριστημένοι.

***

Αποδείχθηκαν άξιοι δάσκαλοι οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ) στη ΔΟΕ (δάσκαλοι) και στην ΟΛΜΕ (καθηγητές).
Δάσκαλοι στην ίντριγκα, την κακομοιριά, τα ψέματα, τις κωλοτούμπες, το θεατρινισμό, την αντιδημοκρατία. Στα όρια του εμετού οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που δίνουν καθημερινά παραστάσεις αναξιοπρέπειας και διπλότητας. Κυριολεκτικά διχασμένες προσωπικότητες, με τα δύο πόδια στην κόλαση. Τώρα σέρνονται στα πόδια της Κεραμέως σ’ ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Από κοντά και το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) που έχει τρικυμία στο κρανίο. Στην ΑΔΕΔΥ ψήφισε υπέρ των ηλεκτρονικάριων!!!

***

Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα! Ο λόγος για το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη, όπου στην πορεία για τις εκλογές θα μετράει απώλειες και αποχωρήσεις, όπως συνέβη πρόσφατα με τη βουλευτίνα Φωτεινή Μπακαδήμα. Ο λόγος του ΜέΡΑ25 είναι βαθιά συστημικός, τεχνοκρατικός και εκλεκτικιστικός. Κυριολεκτικά τσιμπολογάει ιδέες δεξιά και αριστερά, φιλοευρωπαϊκά, αστικοκοινοβουλευτικά…
Η όλη του φυσιογνωμία σχετίζεται με το «μερεμέτισμα» του αστικού συστήματος με «ανθρώπινο πρόσωπο». Κάτι σαν ύστερο ΚΚΕ (εσωτερικού), μόνο που τώρα λυσσομανάει η κρίση και κάνει τα κόμματα σαν το ΜέΡΑ25 φτερό στον άνεμο. Γι’ αυτό ο Γιάνης Βαρουφάκης προτείνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΛΑΕ, το ΚΚΕ και πάει λέγοντας, μπας και περισώσει τα προσχήματα. Ως τις εκλογές θ’ ακούσουμε πολλά και θα καταλάβουμε ότι «τα άδεια βαρέλια ηχούν περισσότερο».

***

Είναι σαν να λες σ’ ένα βοσκό να κρατήσει το πηδάλιο! Διότι το ΚΚΕ δεν είναι μόνο αναθεωρητικό κόμμα. Οι άνθρωποί του που χειρίζονται τα δημόσια πράγματα παραπαίουν ανάμεσα στην αδεξιότητα και την υποταγή.
Έτσι στην εκπαίδευση, όπου είναι ένα ευρύ πεδίο (150.000 εργαζόμενοι) και το διακύβευμα απεργία/αποχή θέλει ταξικά μάτια και τσαγανό, παραπαίουν μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ και στην ΑΔΕΔΥ ο ανεκδιήγητος Αλέκος Αρβανιτίδης βαράει μία στο καρφί και δυο στο πέταλο, ψηφίζοντας πότε υπέρ και πότε κατά της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Έρμε Αλέκο! Δεν έχεις ακούσει τίποτα για τα μεταξωτά βρακιά;

Τσιριγώτης Θανάσης

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το