ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης!

Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!

Όλοι στους δρόμους και τα συλλαλητήρια την Τετάρτη 01/09!

Η αντεργατική ομοβροντία της κυβέρνησης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι του πρόσφατα ψηφισμένου αντεργατικού τερατουργήματος «Χατζηδάκη» η κυβέρνηση επανέρχεται και μάλιστα με αστραπιαίες διαδικασίες, φέρνοντας για ψήφιση μέσα σε λίγα 24ωρα το νομοσχέδιο που προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Πρόκειται για το ν/σχ που επιχείρησε να ψηφίσει μέσα στο κατακαλόκαιρο ελάχιστες ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου «Χατζηδάκη» και το οποίο πάγωσε την ίδια στιγμή. Τώρα επανέρχεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση προωθώντας το για ψήφιση την Πέμπτη 02/09 με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Με το προωθούμενο νομοσχέδιο δημιουργείται το λεγόμενο «Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης – ΤΕΚΑ» που θα χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων. Παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών στελεχών πως τάχα «διασφαλίζονται οι επικουρικές συντάξεις», η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη για το μέλλον των εργαζομένων και των συνταξιοδοτικών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα προωθεί μέτρα για τη σύσταση ενός ταμείου που θα το χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα χρήματα του οποίου θα ρίχνονται στην καπιταλιστική αγορά για τις επενδυτικές ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανάπτυξης. Οι ασφαλιστικές εισφορές και ο μόχθος μιας ολόκληρης ζωής θα υπάγονται στους κανόνες του «τζόγου» και των «ρίσκων» που η ίδια η καπιταλιστική αγορά και η οικονομία θέτει. Με άλλα λόγια οι εργαζόμενοι θα χρηματοδοτούν τις επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου!

Η νέα νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια των νόμων Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ και Βρούτση της ΝΔ – που μάλιστα υμνούσε το ασφαλιστικό σύστημα «Πινοσέτ» – και οι οποίοι άνοιξαν το δρόμο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης και την καταλήστευση των συντάξεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ τώρα προχωρά ένα βήμα παραπέρα υλοποιώντας παράλληλα τις νεοφιλελεύθερες δεσμεύσεις της ιδιωτικοποιώντας πλήρως την επικουρική ασφάλιση.

Όσο κι αν προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη να συμφιλιώσουν τους εργαζόμενους με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και των «αναγκαίων ρίσκων» που προκύπτουν από τους κανόνες της καπιταλιστικής αγοράς και να τους εφησυχάσουν λέγοντας πως το «Δημόσιο θα εγγυηθεί τις επικουρικές συντάξεις» στην περίπτωση που «κάτι μπορεί να πάει τελείως στραβά και να έχουμε αρνητικές αποδόσεις» (σσ. στο τζογάρισμα των αποθεματικών), η αλήθεια είναι πως οι νέες γενιές εργαζομένων θα έρθουν αντιμέτωπες με νέες ραγδαίες μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές τους. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και η δήλωση του υφυπουργού Π. Τσακλόγλου, σύμφωνα με την οποία η εγγύηση του Δημοσίου θα είναι «ίση με τις εισφορές τις οποίες έχεις (σσ. ο εργαζόμενος) καταβάλει σε πραγματικούς όρους, δηλαδή αφού λάβουμε υπόψη μας και τον πληθωρισμό». Με άλλα λόγια, η «εγγύηση» θα είναι επικουρικές συντάξεις μικρότερες από τις σημερινές.

Το νέο κυβερνητικό χτύπημα στην επικουρική ασφάλιση δεν πρέπει να περάσει! Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνουν θυσία ο μόχθος και ο ιδρώτας μιας ολόκληρης ζωής στο βωμό του κέρδους και των χυδαίων κανόνων της καπιταλιστικής αγοράς!

  • Κάτω τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης! – Όχι στον «τζόγο» των εισφορών των εργαζομένων! – Κάτω όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι!
  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους! Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις! Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα – Αθήνα στο Σύνταγμα στις 7.30μμ

Στηρίζουμε την προσυγκέντρωση των σωματείων στην πλ. Κλαυθμώνος στις 7.00μμ!

Όλοι στους Δρόμους! – Όλοι στον Αγώνα!

31 Αυγούστου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το