ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου!

Παιδεία – Υγεία – Μόνιμη Εργασία για όλο το λαό!

Όλοι στις Διαδηλώσεις και τις Κινητοποιήσεις στις 12/9 στη Θεσσαλονίκη!

Η κυβέρνηση της ΝΔ επελαύνει πάνω στο έδαφος της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορεί η φιέστα της ΔΕΘ να ακυρώθηκε για φέτος, όμως η κυβερνητική κουστωδία ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη φέρνοντας στις χειραποσκευές της νέα σκληρά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Η αυλαία της τουριστικής περιόδου πέφτει πρόωρα αφήνοντας πίσω της αποκαΐδια, στρατιές αναρίθμητων ανέργων, νέα φτώχεια, τσακισμένες εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα αποκαλύπτει τα σαθρά πήλινα πόδια της καπιταλιστικής οικονομίας.

Την ώρα που η κυβένηση της ΝΔ μοιράζει τη φτώχεια και την ανέχεια σε τεράστια τμήματα εργαζομένων, προσφέρει απλόχερα ζεστό χρήμα σε μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες, σε κλινικάρχες και καναλάρχες. Μαζί με την ΕΕ, το ΣΕΒ αλλά και τους εκπροσώπους του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου ετοιμάζονται να επιβάλουν στο λαό νέα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας. Εκμεταλλευόμενοι την πανδημία επιδιώκουν, με την πολιτική τους, να φορτώσουν στο λαό τις συνέπειες της αδυσώπητης οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που χρεοκόπησε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βάζοντας λουκέτα σε δεκάδες νοσοκομεία, αφήνοντας χιλιάδες θέσεις γιατρών και νοσηλευτών ακάλυπτες, αφήνοντας έκθετο τώρα το λαό απέναντι στην υγειονομική κρίση. Είναι η ίδια πολιτική που συνθλίβει την Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, που ξεπουλά στα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα το δημόσιο πλούτο.

Στην εκπαίδευση η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζει ακάθεκτη το αντιεκπαιδευτικό και συνάμα αντεργατικό της έργο. Σαν να μην έφταναν τα δεκάδες νομοθετήματα του καλοκαιριού (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, αξιολόγηση, κάμερες στις τάξεις κλπ), έρχονται τώρα να προσθέσουν νέα μέτρα που πλήττουν τις εργασιακές κατακτήσεις των εκπαιδευτικών. Η πολιτική της μόνιμης αδιοριστίας των τελευταίων δέκα – και πλέον – χρόνων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων συμπληρώνεται τώρα με τα νέα μέτρα που θεσπίζουν το νέο «είδος» εκπαιδευτικού «τρίμηνης διάρκειας». Διαμορφώνουν έτσι ένα νέο γκρίζο τοπίο για τις εργασιακές κατακτήσεις του κλάδου μας, τη Δημόσια Εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς.

Χρησιμοποιώντας προσχηματικά ως επιχείρημα την πανδημία, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ καταφεύγει σε μέτρα που κάθε άλλο παρά προστατεύουν την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αντίθετα το υπουργείο καταφεύγει στη μάσκα και στο διαβόητο – πλέον – παγουρίνο ως τα μοναδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνοδεύοντάς τα με τις «θερμές ευχαριστίες» προς τους κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Τώρα που κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, πριν ακόμα το πρώτο σχολικό κουδούνι, τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για 15 μαθητές στα τμήματα, μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, γενναία χρηματοδότηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, μαζικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς κλπ, γίνονται – όχι μόνο – επίκαιρα αλλά και αναγκαία όσο ποτέ!

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης να αντιτάξουμε το μαζικό, παρατεταμένο και πολύμορφο αγώνα. Να υπερασπίσουμε συλλογικά το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο και τα κεκτημένα μας! Να παλέψουμε και να απαιτήσουμε την ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και όλων των Κοινωνικών Αγαθών! Μαζί με όλο το λαό να παλέψουμε έναντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών!

Σεπτέμβρης 2020

Αγωνιστικές ΠαρεμβάσειςΣυσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

www.paremvaseisde.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το