Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΕΡΓ.Α.Σ)

Μας κλέβουν κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα

Όλοι στην πανεργατική απεργία και στα συλλαλητήρια της 10 Ιούνη

Για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα

Η κυβέρνηση φέρνει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο-πραγματικό αντεργατικό έκτρωμα, με το οποίο επιδιώκει να πλήξει σε βάθος και σε μεγάλη έκταση βασικά δικαιώματα των εργαζομένων για το χρόνο και τον τρόπο εργασίας τους, τη μισθολογική αμοιβή τους, τη συλλογική σύμβαση, τη συνδικαλιστική δράση και την απεργία.

Το περιεχόμενο του είναι διατάξεις που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και καθιερώνουν στη θέση τους “ατομικές συμφωνίες” εργοδότη και μεμονωμένου εργαζόμενου, έτσι ώστε η διαπραγμάτευση του εργαζόμενου με την εργοδοσία να γίνει ακόμα πιο αδύναμη. Διατάξεις που τσακίζουν την 8ωρη ημερήσια εργασία και την πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία, για να επιβάλουν ένα εξαντλητικό και διαλυτικό για τον εργαζόμενο καθεστώς ασύδοτης ελαστικοποίησης της εργασίας και τηλεργασίας, απλήρωτων και κατά πολύ αυξημένων υπερωριών, εργασίας και τα Σαββατοκύριακα και εκτεταμένης κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Διατάξεις παρεμπόδισης και αποδυνάμωσης των απεργιών (κήρυξη απεργίας με ηλεκτρονική ψηφοφορία, αυξημένο “προσωπικό ασφαλείας” κατά τη διάρκεια της απεργίας, απαγόρευσης της περιφρούρησης της απεργίας από τους εργαζόμενους) και κρατικού ελέγχου της λειτουργίας των εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το αντεργατικό νομοσχέδιο αποτελεί θεμέλιο λίθο για την οικονομική “ανάπτυξη” που επαγγέλλεται. Μια “ανάπτυξη” που θα πατήσει πάνω στο γκρέμισμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πάνω στη μεγαλύτερη εργασιακή εκμετάλλευση και την οικονομική καθήλωση των εργαζομένων για να προσφέρει “ανάκαμψη” των κερδών και του πλούτου του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο θα έχει πολλαπλές σκληρές επιπτώσεις για τα εργασιακά, οικονομικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα . Οι εργαζόμενοι καλούνται με την πανελλαδική αποφασιστική αγωνιστική κινητοποίηση όλων των δυνάμεων τους να εμποδίσουν την ψήφιση του!

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και οι οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα χρεώνονται -εδώ και ένα σχεδόν χρόνο που προετοιμάζεται αυτό το νομοσχέδιο- ότι έχουν αφήσει ανενημέρωτους τους εργαζόμενους και τους έχουν κρατήσει ανενεργούς απέναντι σε ένα πολύ βαρύ εργασιακό και συνδικαλιστικό χτύπημα που είναι έτοιμη να τους καταφέρει η κυβέρνηση. Και όχι μόνο αυτό.Τις προηγούμενες μέρες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙ.ΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμφωνία και της συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ έδωσαν ένα  επαίσχυντο χτύπημα στο ξεκίνημα του απεργιακού αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο ακυρώνοντας την απεργία της 3 Ιούνη. Οι πολιτικές των δυνάμεων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης φρενάρουν και σαμποτάρουν τις προσπάθειες να ξετυλιχθεί ο μαζικός εξωκοινοβουλευτικός αγώνας των εργαζόμενων, που είναι και ο μόνος ικανός να αποτρέψει την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση είναι επιτακτική ανάγκη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τουςαντιπαλεύοντας τις πολιτικές της υπονόμευσης, του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας, να δυναμώσουν την πίεση τους,  να κινητοποιηθούν μαζικά και να σηκώσουν στους ώμους τους την πραγματοποίηση ενός πανεργατικού μαζικού αγώνα που με βήμα την επιτυχία της απεργίας της 10 Ιούνη να αναπτυχθεί παραπέρα.

  • Συνεχίζουμε αποφασιστικά την πάλη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης παίρνοντας την σκυτάλη από την απεργιακή κινητοποίηση των σωματείων που έγινε στις 3 Ιούνη, παρά τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών δυνάμεων του συμβιβασμού και της υποταγής να ματαιώσουν την προκηρυχθείσα απεργία εκείνης της μέρας.
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα μας με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική 24ωρη απεργία της 10 Ιούνη
  • Παλεύουμε να γίνει η απεργία της 10 Ιούνη βήμα παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα.

Η ΕΡΓΑΣ καλεί τη μέρα της απεργίας, την Πέμπτη 10 Ιούνη, σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας στις 10.30πμ, για να συμμετάσχουμε στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που έχουν καλέσει τα συνδικάτα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ.

 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το