logo foititiki poreia

Απέναντι στις προσπάθειες τις κυβέρνησης να νομοθετεί για τους φοιτητές, χωρίς τους φοιτητές, εν μέσω εξεταστικής και με τις σχολές κλειστές, τα διοικητικά συμβούλια, οι επιτροπές και τα συντονιστικά αγώνα των φοιτητικών συλλόγων πρέπει να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν τη μαζικότητα των γενικών συνελεύσεων και κινητοποιήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το ψήφισμα που καταθέτει η Φοιτητική Πορεία σε μια σειρά συλλόγους για την αναβολή της εξέτασης όσων μαθημάτων συμπίπτουν με τις συλλογικές διεργασίες του φοιτητικού κινήματος.

Ακολουθεί η πρόταση ψηφίσματος:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Σε μια ακόμη προκλητικά αντιδημοκρατική κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καταθέτοντας στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 29/1, την ίδια στιγμή που όλα τα πανεπιστήμια της χώρας εισέρχονται σε εξεταστική περίοδο.

Η κυβέρνηση που πρόλαβε να περάσει πάνω από 100 νόμους εν μέσω πανδημίας, αξιοποιεί την εξεταστική περίοδο για να θεσπίσει τις διαγραφές φοιτητών και την πανεπιστημιακή αστυνομία ενόσω οι φοιτητές προσπαθούν να προχωρήσουν τις σπουδές τους αντιμέτωποι με τους αποκλεισμούς, τα περιστατικά καθηγητικής αυθαιρεσίας και τα τεχνικά προβλήματα μιας ακόμα τηλε-εξεταστικής.
Κυβέρνηση και Υπουργείο επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να αποτρέψουν τους φοιτητές από τη διοργάνωση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων και κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Το φοιτητικό κίνημα δεν μπαίνει σε καραντίνα, ούτε θα επιτρέψει να ψηφιστεί ένα αντιεκπαιδευτικό-αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο χωρίς τη μαζική, οργανωμένη αντίδραση από το σύνολο των φοιτητών.

Απαιτούμε την αναβολή της εξέτασης όλων των μαθημάτων που συμπίπτουν με τις μέρες και ώρες διεξαγωγής Γενικών Συνελεύσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, και τη μετάθεση τους σε νέα ημερομηνία με αντίστοιχη επιμήκυνση της εξεταστικής περιόδου.
Το Νομοσχέδιο Κεραμέως δεν θα περάσει!

Φοιτητική Πορεία

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το