Πάνω από 3.000 φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη δυναμικό συλλαλητήριο από τα Προπύλαια στη Βουλή.

Με δικό τους μαζικό μπλοκ συμμετείχε στη διαδήλωση η Φοιτητική Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος

Στην Ανακοίνωσή της η Φοιτητική Πορεία ανάμεσα σε άλλα σημείωνε:

Συνεχίζουμε στο δρόμο των συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων κόντρα στη γραμμή της υπονόμευσης του φοιτητικού κινήματος!

Την Πέμπτη 11/2 ψηφίστηκε με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και της Ελληνική Λύσης το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας. Όλο το προηγούμενο διάστημα το φοιτητικό κίνημα βρέθηκε στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Πολλές χιλιάδες φοιτητών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, αψηφώντας τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, την καταστολή και τρομοκρατία και την κυβερνητική προπαγάνδα ότι δήθεν οι διαδηλώσεις των φοιτητών διασπείρουν τον κορονοϊό, συμμετείχαν στις μαζικές κινητοποιήσεις.

Ως Φοιτητική Πορεία μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχέδιου θεωρήσαμε και θεωρούμε ότι το φοιτητικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του νόμου. Σε αυτήν την κατεύθυνση παλέψαμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων συνέχισης των μαζικών κινητοποιήσεων της προηγούμενης περιόδου. Αυτή η κατεύθυνση επιβεβαιώθηκε τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στα Γιάννενα όπου την Πέμπτη 18/2 πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις ύστερα από καλέσματα φοιτητικών συλλόγων.

Σε ανακοίνωσή τους ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία σημειώνουν:

Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης δεν θα εφαρμοστούν! Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί! Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με το δεκανίκι της, το ακροδεξιό μόρφωμα της Ελληνικής Λύσης, ψήφισαν τελικά το αντιδραστικό νόμο που ανοίγει το δρόμο για την εισβολή της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, επαναφέρει τις διαγραφές φοιτητών και μειώνει δραματικά τους εισακτέους στα ΑΕΙ. Παρά το κλίμα του μαζικού εκφοβισμού που συνειδητά καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ, τους τόνους λάσπης που εκτοξεύουν τα πληρωμένα παπαγαλάκια και οι καλοθρεμμένοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ ενάντια στο μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα, καθώς και το κλίμα της αστυνομοκρατίας και των χουντικών απαγορεύσεων, χιλιάδες φοιτητών, νεολαίων και λαού βρέθηκαν για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Οι επαναλαμβανόμενες και μαζικές κινητοποιήσεις του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες αποτελούν μια πολύ ελπιδοφόρα παρακαταθήκη. Εξέφρασαν τις αγωνιστικές διαθέσεις της νεολαίας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και την εντεινόμενη καταστολή. Έβαλαν στο περιθώριο τις δυνάμεις εκείνες που γίνονται κήρυκες της υποταγής και της προσαρμογής στα κυβερνητικά προστάγματα.

Σήμερα, μόλις λίγες ημέρες μετά την επιβολή του νέου νόμου, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ένα βήμα παραπέρα εξαπολύοντας άγρια καταστολή, δίνοντας το πράσινο φως στις αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στο ΑΠΘ και να χτυπήσουν βάναυσα τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Η ΝΔ επιβεβαίωσε την θέλησή της να επιβάλλει την πολιτική της σιδηράς πυγμής στα πανεπιστήμια, πως δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω.

Μόνο με τον ανυποχώρητο, μαζικό και παρατεταμένο αγώνα του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος θα μείνουν στα χαρτιά τα μέτρα της κυβέρνησης. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να κλιμακωθεί!

«Να ανοίξουν τώρα οι σχολές μας, ο δίκαιος αγώνας μας για να μην εφαρμοστεί και να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυροχοΐδη συνεχίζεται», αναφέρουν οι διαδηλωτές στην ανακοίνωσή τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το