«Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»: Εικόνες και βίντεο από το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα) το βράδυ, στην οποία έχουν καλέσει οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, φοιτητές, εκπαιδευτικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικοί φορείς. 

Με κεντρικό σύνθημα «να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζητούν μεταξύ άλλων, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία, να μην παγιωθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μετά την πανδημία, καθώς επίσης ζητούν να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

Χαρακτηριστικά πανό και συνθήματα που ακούγονται δυνατά:

► «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία»

► «Όχι σχολείο για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς σκοπούς»

► «Καμία αξιολόγηση κανένα δια βίου, κάτω οι νόμοι του Υπουργείου»

Διαδήλωση και στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και έκαναν πορεία με κατάληξη το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Με τα συνθήματα και τα πανό τους ζήτησαν την απόσυρση του “αντιεκπαιδευτικού”, όπως το χαρακτήρισαν, πολυνομοσχεδίου, ενώ εξέφρασαν και τη διαφωνία τους και στην τοποθέτηση καμερών για την ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων.

Οι ΕΛΜΕ, οι ΣΕΠΕ, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και περνώντας από κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Φοιτητική Πορεία συμμετείχαν στην κινητοποίηση, μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωση τους.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Συλλαλητήριο συνδιοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 1 Ιούνη,  στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου τα εκπαιδευτικά σωματεία, η ΕΛΜ.Ε Ηρακλείου και ο  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης, στη βάση της συνέχειας των κινητοποιήσεων ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ. Με τα  μέτρα αυτά , η κυβέρνηση –πέρα από την αστυνομική εποπτεία της κάμερας στις σχολικές αίθουσες- επιτείνει την αντιδραστική πολιτική της, με εξεταστικούς μαραθώνιους , αδιοριστία, αξιολόγηση-πειθάρχηση-απόλυση και την επιβολή ιδιωτικό-οικονομικών κριτηρίων στην εκπαίδευση.

Στη συγκέντρωση η  Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών και ο Εκπαιδευτικός Ομιλος της Α/θμιας, τοποθετήθηκαν, καταδικάζοντας την αντιδραστικά μέτρα που ισοπεδώνουν θεμελιώδεις δημοκρατικές, παιδαγωγικές και πολιτικές ελευθερίες και κατεδαφίζουν βασικά μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα, κάλεσαν σε αγωνιστική επαγρύπνηση και συμμετοχή στους αγώνες που ακολουθούν, με επόμενο βήμα την απεργία την προγραμματιζόμενη απεργία την Τρίτη 9 Ιούνη.

Παρά τις προσπάθειες των παρατάξεων του νυν και πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού  να απονεκρώσουν το αναπτυσσόμενο κύμα διαμαρτυρίας στη βάση του εκπαιδευτικού κόσμου , ο αγωνιστικός παλμός εξακολουθεί να δηλώνει την καθολική  απόρριψη των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων και να προμηνύει νέες, ακόμη πιο μαζικές κινητοποιήσεις και συλλογικές μορφές αντίστασης στη μαύρη, αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζει η ΝΔ, στην υπηρεσία της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της, έχοντας τη στήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το