Ευαγγελισμός

Συγκεντρώσεις εργαζομένων στην Υγεία σε πολλά δημόσια νοσοκομεία σήμερα το πρωί. Διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού.

Την διαμαρτυρία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ευαγγελισμός

Σε αρκετά νοσοκομεία της χώρας εργαζόμενοι του κλάδου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,  και απαίτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει να τους κοροϊδεύει και να αναλάβει τις ευθύνες της για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

Αττικόν

Η κατάσταση στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας είναι τραγική, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, με γιατρούς, νοσηλευτές και ειδικούς να προειδοποιούν πως φαινόμενα όπως της Ιταλίας στην πρώτη φάση της πανδημίας ίσως να μην είναι μακριά.

ΑΤΤΙΚΟΝ

Στο «Γεννηματάς» εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην κινητοποίηση έκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την Λ. Μεσογείων.

Στο Γεννηματά
Στο Γεννηματά
Στο “Σωτηρία”

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στο «Λαϊκό». Η διαμαρτυρία είναι συμβολική και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Το ΕΚΑ έχει πάρει απόφαση και στηρίξει τις σημερινές δράσεις

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Στη Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση είναι τραγική πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στο Ιπποκράτειο, το Γεννηματάς και το ΑΧΕΠΑ.

ΑΧΕΠΑ (Θεσσαλονίκη)
στα Γιάννενα
στα γιάννενα
Νοσοκομείο Βούλας

Η πόλη είναι πρωταθλήτρια στα κρούσματα με τους εργαζόμενους στην υγεία να αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και τα δεδομένα αλλάζουμε μέρα με τη μέρα.

Αττικόν

Μόλις χθες στο Ιπποκράτειο άδειασαν κλινικές με ασθενείς χωρίς Covid για να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, ενώ στον προαύλιο χώρο έχουν στηθεί σκηνές για να γίνουν rapid test σε ασυμπτωματικούς. Μόνο σε αυτό το νοσοκομείο έχουν ήδη νοσήσει περίπου 100 άτομα από το προσωπικό.

Νοσοκομείο Νίκαιας

Σοβαρές καταγγελίες Γιαννάκου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προέβη σε σημαντικές καταγγελίες για την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε σχετικά «η κατάσταση είναι τραγική, ο πόλεμος μαίνεται, συνάδελφοί μας νοσούν. Δημιουργούνται ΜΕΘ και κλινικές Covid χωρίς τα απαραίτητα μέτρα. Στο Αλεξάνδρα βρέθηκε θετικός ασθενής σε πεντάκλινο γιατί δεν γίνονται τεστ σε όλες τις εισαγωγές. Το προσωπικό δεν υπάρχει και οι μαίες παρέχουν υπηρεσίας και για περιστατικά κορονοϊού. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να μας εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά, αυξήσεις σε μισθούς και προσλήψεις και δεν έχει κάνει τίποτα. Πριν ξεκινήσει καλά καλά ο πόλεμος, το σύστημα έχει γονατίσει, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα».

ΙΚΑΡΙΑ

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση των ικαριωτών στην συγκέντρωση που κάλεσαν στο Νοσοκομείο Ικαρίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων. Η μεγάλη, δεδομένων των συνθηκών, συμμετοχή στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της  ΠΟΕΔΗΝ, είναι ενδεικτική της αντίθεσης του κόσμου με το νέο lock down που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και αποδεικνύει πόσο διαφορετικό είναι πλέον το κλίμα σε σχέση με την περίοδο του Μάρτη. Η συγκέντρωση υπήρξε για το νησί το πρώτο γεγονός, οργανωμένης αντίστασης και καταδίκης της πολιτικής της καραντίνας και της κοινωνικής φίμωσης.

Οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ, όπως και οι συναγωνιστές και οι φίλοι της Πυξίδας, όλες τις προηγούμενες μέρες κινήθηκαν ιδιαίτερα δραστήρια για την επιτυχία της συγκέντρωσης. Στην συγκέντρωση μοιράστηκε η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ, όπως και του Εκπαιδευτικού Ομίλου για το 2ο lock down και για το κλείσιμο των σχολείων. Ιδιαίτερα θετικά αποτιμήθηκε και η έκδοση «έκτακτου παραρτήματος» της Πυξίδας το οποίο μοιράστηκε πλατιά στην συγκέντρωση. Από την πλευρά της Πυξίδας στην συγκέντρωση τοποθετήθηκε ο σ. Βασίλης Πετράκης, καταδικάζοντας την αδιέξοδη και εγκληματική κυβερνητική πολιτική της καραντίνας, της καταστολής και των απαγορεύσεων, αναδεικνύοντας την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ, προβάλλοντας επιτακτικά τη θέση της αγωνιστικής αναμέτρησης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, σήμερα.

Ήδη δόθηκαν τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού στις 17 Νοέμβρη, αλλά και στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τις 26 του μήνα

Παρέμβαση των Κ.Ο. του Μ-Λ ΚΚΕ στη σημερινή κινητοποίηση στα Νοσοκομεία

Κλιμάκια των Κ.Ο του Μ-Λ ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στο αγωνιστικό κάλεσμα των υγειονομικών, συμμετείχαν σήμερα στις κινητοποιήσεις στο “Αττικόν” στη Δυτική Αθήνα, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, στον Ευαγγελισμό, στο ΑΧΕΠΑ και στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, στα νοσοκομεία Ιωαννίνων, Ικαρίας κλπ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το