Πλήθος κόσμου στο πλευρό των εννιά συλληφθέντων διαδηλωτών σήμερα από τις 9.30 πμ στην Ευελπίδων

Στα δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός αλληλέγγυων που με πανό και συνθήματα βρίσκονται από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό των εννέα που διώκονται για τρία κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή) και εννιά πλημμελήματα.

Aντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο απολογούνται ενώπιον του τέταρτου τακτικού ανακριτή, οι εννιά πολίτες που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη την ώρα που στη Βουλή ψηφιζόταν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την περιστολή των διαδηλώσεων και στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομική ομάδα ΔΡΑΣΗ… πρωταγωνιστούσε σε ακόμη ένα όργιο καταστολής.

Δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύουν την είσοδο του κτιρίου 9 ενώ τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης (τομείς βιομηχανίας και ενέργειας) σε ένδειξη αλληλεγγύης για την «άδικη σύλληψη» μέλους της στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Η Πορεία και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος, καταδικάζοντας την κρατική βία και τρομοκρατία που εξαπολύθηκε στη διαδήλωση της 9ης Ιουλίου που έγινε με αφορμή το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, συμμετέχει στη συγκέντρωση συμπαράστασης των συλληφθέντων στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις επίσης καταγγέλλουν το όργιο της αστυνομικής βίας και καταστολής, απαιτούν την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την οριστική απαλλαγή τους από τις ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες που τους αποδίδονται και καλούν

  • στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9:30στα δικαστήρια της Ευελπίδων
  • στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης 16 Ιουλίου ενάντια στο νόμο – έκτρωμα της κυβέρνησης

Την απελευθέρωση των εννέα διαδηλωτών, που έπεσαν θύματα αστυνομικής καταστολής και δικάζονται, ζητούν Σωματεία και μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες.


Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

Να αποσυρθούν τώρα οι κατηγορίες!
Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το