Μαζική ήταν η απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις που έγιναν στο ΕΠΑΛ Ευόσμου την προηγούμενη περίοδο. Χιλιάδες λαού και νεολαίας συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στην κεντρική πλατεία στον Εύοσμο και πραγματοποίησαν δυναμική διαδήλωση στους δρόμους της περιοχής.

Η αποκάλυψη, ότι ο δολοφόνος του Άλκη ήταν χουλιγκάνος αλλά και ναζί, μετέτρεψε τη σημερινή διαδήλωση σε μια οργισμένη απάντηση ενάντια στις φασιστικές συμμορίες γενικά, είτε έχουν την ταμπέλα των οπαδικών, είτε των ανοιχτά φασιστικών. Δεκάδες σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι είχαν λάβει αποφάσεις συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο, κάτι που έδωσε την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να κατέβει στο δρόμο.

Αντίστοιχα, όλες οι οργανώσεις που αναφέρονται στην Αριστερά κατέβηκαν στη διαδήλωση.

Το Μ-Λ ΚΚΕ πήρε μέρος με δυναμικό μπλοκ, καθώς και τα υλικά του, με τα οποία ανέδειξε την ανάγκη των μαζικών αγώνων απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και στις φασιστικές προκλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως και στη Σταυρούπολη, συλλογικοί φορείς που ανήκουν στο ΚΚΕ πήραν την πρωτοβουλία, άλλωστε οι δυνάμεις της ΚΝΕ είχαν δεχτεί τις επιθέσεις εδώ.

Ωστόσο, αντί για ξεχωριστά, κομματικοκεντρικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, και σήμερα αλλά και στη Σταυρούπολη, το ΚΚΕ επέλεξε να βάλει τους μαζικούς φορείς μπροστά, και να διοργανωθεί ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο με πραγματικά μαζικούς όρους.

Σημαντικό είναι ακόμα να σημειώσουμε τη θλιβερή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ένα μπλοκ με 20 άτομα και 2-3 προβεβλημένα στελέχη, αν και είναι το ίδιο κόμμα που ως κυβέρνηση βαρύνεται με την από κοινού προβολή στελεχών του σε κρατικές εκδηλώσεις, μαζί με χρυσαυγιτες. Είναι το ίδιο κόμμα που έκανε νομικά δωράκια στη Χρυσή Αυγή, μπροστά στη δίκη της.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το