Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Σύνταγμα συγκέντρωση – κινητοποίηση τιμής και μνήμης προς τους Τούρκους αγωνιστές, σε μια έκφραση αλληλεγγύης προς τα κατατρεγμένα από την αντίδραση, ωστόσο αγωνιζόμενα, κομμάτια του τουρκικού λαού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας / Μαρξιστικό Λενινιστικό, το Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ (μ-λ).

Σε ανακοίνωσή του το Μ-Λ ΚΚΕ σημειώνει:

Αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές

Στο πλευρό εκείνων που αγωνίζονται για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία και την κοινωνική χειραφέτηση!

Με ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας / Μαρξιστικό Λενινιστικό ενημερώνει για τη δολοφονία από τις σφαίρες του καθεστώτος Ερντογάν, δύο σημαντικών στελεχών του, του Erol Volkan Ildem (Nubar) και της Fadime Çakil (Rosa), οι οποίοι έχασαν πριν λίγες ημέρες την ζωή τους στα βουνά του Dersim στην Τουρκία, μαχόμενοι για τα ιδανικά της ελευθερίας και της κοινωνικής χειραφέτησης, ενάντια στην καταπίεση, τους διωγμούς, την απολυταρχία που κυριαρχεί εσωτερικά στην Τουρκία.

Είναι χαρακτηριστική η μανιασμένη επίθεση του τουρκικού κυβερνητικού στρατού στην ευρύτερη περιοχή του Dersim, με βομβαρδισμό από μαχητικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) αλλά και επίγεια σάρωση της περιοχής με δύναμη πεζικού 1.000 ανδρών, και στόχο τις θέσεις στις οποίες βρίσκονταν Τούρκοι μαχητές που έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων οι Nubar και Rosa.

Με στρατιωτική παρουσία αυτή τη στιγμή εκτός των συνόρων της σε Συρία, Ιράκ, Ιράν, Κατάρ, Σομαλία, Αφγανιστάν και Λιβύη, και ενώ διεκδικεί την επίσημη διχοτόμηση της Κύπρου, η δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στο ΝΑΤΟ επιχειρεί να εκκαθαρίσει το εσωτερικό της μέτωπο, δίνοντας ταυτόχρονα μήνυμα πυγμής ενάντια στον τουρκικό λαό που αγωνίζεται για να φέρει τη δημοκρατία και την ελευθερία στον τόπο του, που θυσιάζεται για να θέσει τις προϋποθέσεις μιας καλύτερης μέρας στην Τουρκία, κόντρα στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και την κοινωνική δυστυχία, που ολοένα απλώνονται.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετέχει στην κινητοποίηση τιμής και μνήμης προς τους Τούρκους αγωνιστές, σε μια έκφραση αλληλεγγύης προς τα κατατρεγμένα από την αντίδραση, ωστόσο αγωνιζόμενα, κομμάτια του τουρκικού λαού. Καλεί κάθε προοδευτική, κάθε δημοκρατική φωνή να καταγγείλει το έγκλημα που εξελίσσεται στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών, και η κοινή τους πάλη για την ελευθερία τη δημοκρατία και ανεξαρτησία, στρώνοντας το έδαφος για την κοινωνική χειραφέτηση, είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουν από κοινού ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός. Ενάντια στον εθνικισμό, τον φασισμό, την απειλή του πολέμου, οι δύο λαοί πρέπει να σταθούν μαζί.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το