Η ΜΚΟ «Λευκά Κράνη» στήθηκε το 2013 από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Είναι η ΜΚΟ που «ανακάλυψε» πριν από λίγο καιρό τα χημικά του συριακού στρατού σε βάρος αμάχων στην Ντούμα της ανατολικής Γούτα (Συρία). Με αφορμή αυτά τα χημικά ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου, Ντόναλντ Τραμπ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χτύπησαν ξανά τη Συρία, ενώ την ίδια στιγμή οι Ρώσοι ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους στη χώρα και απειλούν ότι θα καταρρίψουν κάθε πύραυλο που θα ριχτεί εναντίον τους.

Θυμίζουμε ότι και ο αιφνιδιαστικός βομβαρδισμός με πυραύλους που εξαπέλυσαν έναμιση χρόνο πριν (αρχές Απρίλη 2017) οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον αεροπορικής βάσης των κυβερνητικών δυνάμεων του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία, είχε και πάλι ως επίσημη δικαιολογία των ΗΠΑ την «επίθεση με χημικά όπλα», την οποία απέδωσαν στη συριακή κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σε τηλεοπτικό διάγγελμα μεταξύ άλλων:

Διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα.
Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων

Λίγο αργότερα (μέσα Απρίλη 2017) ακολούθησε ως γνωστόν η «μητέρα των βομβών» (ΜΟΑΒ) στο Αφγανιστάν, σε μια επιχείρηση -σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΗΠΑ- εναντίον του «Ισλαμικού κράτους». Τα διεθνή ΜΜΕ στις ανταποκρίσεις τους φρόντισαν να προβάλλουν τις «υπερφυσικές» δυνατότητες της νέας αυτής βόμβας και να σπείρουν τον πανικό και τον φόβο.

Την ίδια περίοδο (μέσα Απρίλη 2017) αμερικανικά πολεμικά πλοία έφταναν στην κορεατική χερσόνησο, κυματίζοντας στα κανόνια τους τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ μαζί με μεταφορά πυρηνικών στοιχείων. Και λίγο πριν ο υποτελής στις ΗΠΑ Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε δήλωνε στη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου στο Τόκιο ότι «υπάρχει η πιθανότητα η Βόρεια Κορέα να έχει ήδη τη δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους, που θα φέρουν κεφαλές με αέριο σαρίν».

Ωστόσο, εάν έχει κάποιος μάτια να δει και την τιμιότητα να πιστέψει στα μάτια του, μπορεί -τινάζοντας την καταιγιστική προπαγάνδα των τελευταίων ημερών- να καταλάβει ότι η πραγματικότητα παρουσιάζεται από την αμερικανική πλευρά αναποδογυρισμένη. Είναι σαφές ότι το «έριξε χημικά» είναι το password για να αρχίσουν οι βομβαρδισμοί.

Τα χημικά που έκρυβε ο Σαντάμ και τα έριξε ο Ασαντ, τελικά τα έχει ο Κιμ! Να θυμηθούμε: ο Ασαντ «ρίχνει χημικά», ο Σαντάμ «είχε χημικά», ο Καντάφι «έκρυβε χημικά», ο Μιλόσεβιτς «σφάζει αμάχους», ο Κιμ «έχει χημικές κεφαλές του νευροπαραλυτικού αερίου σαρίν» και ουκ έσται τέλος. Η ίδια και απαράλλακτη προπαγάνδα που εξαπολύεται μέσω της χειραγωγημένης δημοσιογραφίας.

Αλήθεια, για παράδειγμα (ένα από τα πολλά), από πού πήγαζε και σε ποιους απευθύνονταν το μαύρο εξώφυλλο της «Liberation», στο οποίον αποτυπώνονταν νεκρά παιδιά με τίτλο «Τα παιδιά του Ασαντ»; Βεβαίως η ίδια εφημερίδα δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ με ανάλογο εξώφυλλο και τίτλο «Τα παιδιά του Μπους», του Ομπάμα ή του Μπλερ, και άλλων γνωστών ειρηνικών ηγετών όπως των Ισραηλινών χασάπηδων, διότι -ως γνωστόν- η Δύση δεν έχει ποτέ σκοτώσει παιδάκια, ούτε καθημερινώς σκοτώνει παιδιά και αμάχους σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Σουδάν, Σομαλία, Μαύρη Αφρική, Ουκρανία…

Και δεν αναρωτιέται βεβαίως κανείς γιατί να ρίξει χημικά αυτή την ώρα ο Ασαντ, αυτή την ώρα που βρίσκεται στα πάνω του, αυτή την ώρα που είναι φανερό ότι έχει γείρει υπέρ του η πλάστιγγα στον μακροχρόνιο αυτόν πόλεμο με τους καλά εξοπλισμένους (από πού άραγε;).

Βεβαίως ως σύμβολο του «πολέμου της παραπληροφόρησης» παραμένει η «φωτογραφία του κορμοράνου». Με την πλαστή λοιπόν εικόνα του κορμοράνου, που συνόδευε την πρώτη αμερικανική επιδρομή στο Ιράκ, με τα πυροτεχνήματα που εμφάνιζε -και κατά τη δεύτερη επιδρομή- το CNN, αντί για τις φρικαλεότητες των βομβαρδισμών κατά νοσοκομείων και αμάχων, με τις στημένες εικόνες από τις εσωτερικές συγκρούσεις στην Αλβανία, με τα επιλεκτικά ρεπορτάζ από τη Σερβία, το Κόσοβο, τη Λιβύη, την Υεμένη, τη Σομαλία, τη Συρία και όπου αλλού, οι άγριες επεμβάσεις των ξένων μεγάλων συμφερόντων εξωραΐζονται από τα διεθνή κέντρα συστηματικής πλύσης εγκεφάλου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το