Διαδήλωση άμεσης καταγγελίας του οργίου καταστολής στο ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 2.30 το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την καταπάτηση του ασύλου, τις προσαγωγές και τον βασανισμό του προσαχθέντα. Η Φοιτητική Πορεία έλαβε μέρος στη διαδήλωση με δικό της πανό.

Προσαγωγές και προπηλακισμοί φοιτητών μετά την εισβολή MAT στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Λίγες ώρες πριν είχαμε απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά ενάντια στους φοιτητές που προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν έφοδο στο χώρο, προσήγαγαν 30 άτομα, προπηλακίζοντας ορισμένους από αυτούς και ρίχνοντας χημικά.

Μετά τις προσαγωγές, περίπου 100 άτομα συγεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες

Βίντεο του Χρήστου Αβραμίδη

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται ακριβώς κατά της θέσπισης του αυστηρού πειθαρχικού, που προβλέπει ποινές μέχρι και οριστικής διαγραφής φοιτητών, όπως επίσης κατά της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, που λογοδοτεί στην ΕΛ.ΑΣ., του νέου τρόπο υπολογισμού βάσεων της εισαγωγής, που θα αφήσει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες νέους και νέες.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το