Σχολεία και τμήματα κλείνουν για δυο εβδομάδες, ενώ έτσι όπως πάνε τα πράγματα με την έξαρση της πανδημίας η επιστροφή δεν προβλέπεται να είναι για πολλές ημέρες. Η κυβέρνηση όμως σφυρίζει αδιάφορα και δεν παίρνει πραγματικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Για όλα μόνη λύση είναι η τηλεκπαίδευση παρόλο που, κατά γενική ομολογία, αυτή σε καμία περίπτωση δε μπορεί να θεωρηθεί ως εκπαίδευση γεγονός που αποδείχτηκε ήδη στην πράξη απ’ την περσινή μετ΄ εμποδίων απόπειρα εφαρμογής της.

Και μέσα σε όλα αυτά, με τα δύο τρίτα της χώρας στο “κόκκινο”, βγαίνει το υπουργείο και ανακοινώνει, από τώρα, τα μαθήματα και την ύλη για τις εξετάσεις του Ιουνίου με τράπεζα θεμάτων στην 1η τάξη του ΕΠΑΛ και του ΕΝΕΓΥΛ (ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ), λες και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά!!!! Το μήνυμα σαφές:

1.Για όσους πίστεψαν πως δε θα εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων στο ΕΠΑΛ, να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Όχι μόνο στο ΕΠΑΛ, αλλά και στο Ειδικό Επαγγελματικό θα εφαρμοστεί.

2.Οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να βγάλουν αυτή την ύλη με ή χωρίς τηλεκπαίδευση, με ή χωρίς κλείσιμο σχολείων γιατί τα θέματα θα μπουν με τράπεζα θεμάτων και η ύλη έχει καθοριστεί από τώρα.

3.Να επισημοποιηθεί με εμφατικό τρόπο πως το νέο εξεταστιοκεντρικό σχολείο, έντασης των κοινωνικών ανισοτήτων θα εξωθεί τα παιδιά από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ προς τις μεταγυμνασιακές σχολές κατάρτισης που όπως λένε κυβερνητικές πηγές θα νομοθετηθούν με το νέο νόμο για την ΤΕΕ. Πρόκειται ουσιαστικά για τις διετείς μεταγυμνασιακές ΣΕΚ που είχε νομοθετήσει ως υπουργός Παιδείας ο κ. Αρβανιτόπουλος. Με τον τρόπο αυτό προσβλέπουν στον περιορισμό των απαραίτητων προσλήψεων εκπαιδευτικών αλλά και στον αποκλεισμό των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων μαθητών από την εκπαιδευση. Κάτι τέτοιο αποτελεί βασική νεοφιλελεύθερη κυβερνητική επιλογή.

4.Δείχνουν τον αυταρχισμό τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν φόβο και για τα επόμενα μέτρα (εργασιακά, αξιολόγηση). Η πανδημία και το κλείσιμο τμημάτων και σχολείων δεν τους προβληματίζουν. Αντιθέτως βλέπουν τον πανδημία ως ευκαιρία για να περάσουν τα αντιδραστικά, αντιπαιδαγωγικά, αντιλαϊκά τους μέτρα.

Μα και στο ΕΝΕΓΥΛ;;;;

ΕΛΜΕ Ημαθίας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το