Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικών σήμερα και εκατοντάδες δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές και μαθητές πολιόρκησαν το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας άμεσα μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση. Εκπρόσωποι από τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ αναμένεται να συναντηθούν από στιγμή σε στιγμή με τον υπουργό, για να ζητήσουν να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα σχολεία, αλλά και στην παράλληλη στήριξη, να γίνουν άμεσα και όχι σε βάθος τριετίας οι μόνιμοι διορισμοί, αλλά και να μην καταργηθούν ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Για «στραγγαλισμό» της παιδείας, για «κοροϊοδία» εκ μέρους της κυβέρνησης και «εκπαιδευτικές πολιτικές που διαλύουν το δημόσιο σχολείο» κάνουν λόγο στα πανό τους οι συγκεντρωμένοι, που λένε «όχι» στο νέο λύκειο και ζητούν να λειτουργούν τα τμήματα σε όλα τα σχολεία.

Εκπρόσωποι από τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ αναμένεται να συναντηθούν με τον Κώστα Γαβρόγλου, για να ζητήσουν να καλυφθούν άμεσα τα κενά στα σχολεία, αλλά και στην παράλληλη στήριξη, να γίνουν άμεσα και όχι σε βάθος τριετίας διορισμοί, αλλά και να μην καταργηθούν ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ διοργάνωσαν σήμερα κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Η ομοσπονδία των δασκάλων στο κάλεσμά της σημείωσε πως «οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αντί για άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης είναι για μια ακόμη φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας.

«Οι, με μειωμένα δικαιώματα, αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη» πρόσθεσε η ΔΟΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΟΛΜΕ τόνισε πως «αγωνιζόμαστε ενάντια στα προβλήματα και διεκδικούμε τα δίκαιά μας» και την «προστασία του 14χρονου δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού σχολείου».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το