ΤΟ ΣΜΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16/6-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8:30ΠΜ ΠΛ. ΜΑΒΙΛΗ

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει την απεργία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία που έχει προκηρυχθεί για την Τρίτη 16/6/2020.

Συγκέντρωση 8:30πμ Πλατεία Μαβίλη – Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.

Όσα συνέβησαν στον τόπο μας και στον κόσμο από τις αρχές της άνοιξης, δείξανε πως η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας ως εμπόρευμα χρεοκόπησε. Χρεοκόπησε γιατί είναι αυτή που ευθύνεται για τα χάλια του δημόσιου συστήματος υγείας, τα ράντζα, τις μακροχρόνιες λίστες αναμονής, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, την εντατικοποίηση, την περιπλάνηση των υγειονομικών από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες, τις περικοπές και τις αυξημένες πληρωμές για τους ασθενείς.

Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τη στάση του ελληνικού λαού την περίοδο της πανδημίας για να ενισχύσει το σύστημα υγείας. Η κατάσταση των νοσοκομείων και οι κάκιστες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το προσωπικό των νοσοκομείων παραμένουνε. Αντίθετα, ξαναβγάζει από το συρτάρι το σχέδιο για την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους ιδιώτες, για να κάνουν μπίζνες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ, οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε υγειονομικοί και ασθενείς από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το “Νέο ΕΣΥ”. Το Νέο ΕΣΥ που ευαγγελίζεται είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως «κόστος που πρέπει να μειωθεί», «δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί» για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

Ζητάμε:

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Να επιταχθούν, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών, άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων.
  • Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες. Κανένας στην δουλειά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πλήρη καταβολή του μισθού και του μεροκάματου με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Ειδική μέριμνα για όλες τις ευάλωτες ομάδες και τους πρόσφυγες και μετανάστες. Στέγαση όλων σε κατοικίες και κατάλληλα καταλύματα με αξιοπρεπείς συνθήκες και όρους υγιεινής. Απεγκλωβισμός από τα στρατόπεδα, ελευθερία, προστασία της υγείας όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το