Μ-Λ ΚΚΕ: Προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καισαριανής το Σάββατο, 1η Μάη, στις 11.30 πμ και πορεία στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου θα κατατεθεί στεφάνι στις 12.00 στον τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών τη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944

Από την περσινή εκδήλωση μνήμης και τιμής του Μ-Λ ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Σε μια εκδήλωση μνήμης και τιμής το Μ-Λ ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνι το Σάββατο, 1η Μάη, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στις 12.00 π.μ., στον τόπο θυσίας των 200 κομμουνιστών τη ματωμένη Πρωτομαγιά του 1944. Συνδέοντας τη θυσία των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών της Καισαριανής και τον αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ ενάντια στο χιτλεροφασισμό με τους σημερινούς αγώνες του λαού μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες του, ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της τρομοκρατίας και της υποτέλειας.

Θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Καισαριανής στις 11.30 πμ

Τιμούμε τη θυσία των ηρώων κομμουνιστών της Καισαριανής και όλων των αγωνιστών της εργατικής τάξης, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στο απάνθρωπο καπιταλιστικό και ιμπεριαλιστικό σύστημα για τα μεγάλα αιτήματα της εργατικής τάξης και του λαού μας, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανεξάρτητη και σοσιαλιστική.

Από την περσινή εκδήλωση μνήμης και τιμής του Μ-Λ ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Πριν 77 χρόνια, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, 200 μέλη και στελέχη του επαναστατικού ΚΚΕ, μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα. Ήταν Πρωτομαγιά του 1944.

ΟΙ 200 κομμουνιστές -παλληκάρια της εργατικής τάξης τίμησαν με το αίμα τους, με ανυπέρβλητο θάρρος και με απαράμιλλο τρόπο την κόκκινη γιορτή της εργατικής τάξης. Η μεγαλειώδης θυσία τους στον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση και για τα μεγάλα ιδανικά της εργατικής τάξης αποτελεί μια από τις πιο ηρωικές σελίδες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Είναι μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης και για το σημερινό αγώνα που δίνει η εργατική τάξης και το κομμουνιστικό κίνημα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το