Έφυγε από τη ζωή μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας ο Mustafa Koçak.

Πριν από περίπου ένα μήνα η δικηγόρος του φυλακισμένου απεργού πείνας είχε καταγγείλει ότι ο Mustafa υποβαλλόταν  σε υποχρεωτική σίτιση δεμένος με 8 χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια καθώς και με σχοινιά από το σώμα και το κεφάλι. ( επιχειρήθηκε για 73 φορές η αναγκαστική σίτισή του, στην οποία αντιστάθηκε ηρωικά 73 φορές βγάζοντας τον ορό με τα δόντια του. Ήταν 30 κιλά και δεμένος στα χέρια και τα πόδια… )

Να θυμίσουμε πως τα αιτήματα του Mustafa Kocak που άρχισε την απεργία πείνας στις 3 Ιουλίου του 2019 μέσα στις φυλακές της Τουρκίας ήταν να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς κρατούμενους, να καταργηθούν οι νόμοι που αναγνωρίζουν τις καταθέσεις των ρουφιάνων, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη, να ακυρωθεί η παράνομη ποινή με την οποία τον καταδίκασαν, να γίνει από την αρχή ένα νόμιμο δικαστήριο για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος του και εις βάρος όλου του λαού.

Είναι ο δεύτερος θάνατος απεργού πείνας στην Τουρκία σε λιγότερο από ένα μήνα, μετά από αυτόν της τραγουδίστριας του συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bolek στις 3 Απριλίου 2020.

Πριν ενάμιση μήνα πραγματοποιήθηκε η απαγωγή του Μουσταφά από τις φυλακές και επιχειρήθηκε για 73 φορές η αναγκαστική σίτισή του, στην οποία αντιστάθηκε ηρωικά 73 φορές βγάζοντας τον ορό με τα δόντια του. Ήταν 30 κιλά και δεμένος στα χέρια και τα πόδια…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το