Τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ στην Ικαρία παρά τα τρομοκρατικά απαγορευτικά μέτρα, όλο αυτό το διάστημα κινητοποιούνται προς κάθε κατεύθυνση. Με την εφημερίδα τις αφίσες τα τρικάκια τις συζητήσεις, με παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αντιστρέψουν το κλίμα φόβου αλλά και κοινωνικού ρατσισμού που καθημερινά καλλιεργείται από όλα τα ΜΜΕ. Συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που εξαγγέλλει ο Σύλλογος των εργαζομένων στο νοσοκομείο και στις 7 Απρίλη αλλά και την Πρωτομαγιά.

Η Εργατική Πρωτομαγιά τιμήθηκε με συγκέντρωση στο χώρο του Νοσοκομείου. Ο Σύλλογος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Ικαρίας μέρες πριν είχε ανακοινώσει την συγκέντρωση. Παρά τα τρομοκρατικά απαγορευτικά μέτρα συμμετείχαν δεκάδες από εργαζόμενους στο Νοσοκομείο αλλά και από άλλους χώρους. Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, ο ΣΕΠΕ, το Εργατικό Κέντρο και η ΕΡΓΑΣ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σ. Δρούλιας ανέλυσε στην ομιλία του όχι μόνο την κατάσταση στα Νοσοκομεία και την παραπλανητική προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και τους γενικότερους στόχους της κυβέρνησης για το παρών και το μέλλον όλων των εργαζομένων.

Ο χαιρετισμός της ΕΡΓΑΣ

Χαιρετίζουμε στηρίζουμε συμμετέχουμε στους αγώνες των εργαζομένων. Βασικό αίτημα σήμερα: δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Το αίτημα αυτό δεν είναι μόνο του κλάδου των εργαζομένων στην υγεία αλλά όλων μας.

Σήμερα Πρώτη Μάη μέρα αγώνων των εργαζομένων σ όλο τον κόσμο, τιμάμε με τους αγώνες μας τους εργάτες του Σικάγου που έπεφταν νεκροί διεκδικώντας αυτά που δυστυχώς διεκδικούμε και σήμερα.

Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες του Μάη του 1936 στη μεγάλη απεργία στη Θεσσαλονίκη που έγινε σταθμός στην ιστορία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Τιμάμε με τους αγώνες μας τους 200 εκτελεσμένους κομουνιστές στην Καισαριανή, που το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά είχε παραδώσει στους χιτλεροφασίστες κατακτητές.

Εμπνεόμαστε από τους ματωμένους αγώνες των εργαζομένων σ όλο τον κόσμο.

Σήμερα το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα προσπαθεί με άλλοθι τον ιό να φορτώσει ξανά πάνω στους λαούς την οικονομική του κρίση. Η ντόπια κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας μας μιλούν για Εθνική ομοψυχία, την ώρα που ψηφίζουν νόμους ενάντια σε όλα μας τα δικαιώματα.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να ενωθούμε και να απαντήσουμε με τους αγώνες μας. Η ιστορία η ζωή οι αγώνες των εργαζομένων διαχρονικά δείχνουν πως μπορούμε να πάρουμε πίσω αυτά που μας αφαιρούν. Δείχνουν πως μέσα από τα σωματεία μας, τις οργανώσεις μας, τις συλλογικότητές μας, ενωμένοι μπορούμε με τη δική μας ομοψυχία να απαντήσουμε στη δική τους βάρβαρη επίθεση ενάντιά μας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το