Τις κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής, βρήκαν απέναντί τους οι κάτοικοι στην Τήνο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την συνέχιση των εργασιών τοποθέτησης ανεμογεννητριών στη θέση Πράσα του νησιού.

Οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει το δρόμο και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους κατοίκους για να περάσουν τα μηχανήματα και να συνεχιστούν οι εργασίες.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση, καθώς η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, από την οποία δεν γλίτωσαν ούτε νεαρές κοπέλες που βρέθηκαν στο σημείο, ούτε και ηλικιωμένοι, ένας εκ των οποίων σωριάστηκε στο έδαφος.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις κατοίκων.

Το κλίμα στην τοπική κοινωνία είναι βαρύ, ενώ μετά τις σημερινές εικόνες που θεωρούνται πρωτοφανείς για τα δεδομένα, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η δυναμικότερη κινητοποίηση του πληθυσμού.

Οι κάτοικοι σημειώνουν ότι οι γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες που θα τοποθετηθούν κοντά σε δύο χωριά εξαιρετικής ομορφιάς, Καρδιανή και Υστέρνια, θα αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο, ενώ ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί άλλες επιπτώσεις όπως ο θόρυβος, τόσο στην άγρια ζωή όσο και στους κατοίκους.

Επίσης, καταγγέλλουν την εταιρεία ότι έχει καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της.

Σημειώνεται ότι ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Τηνου και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων έχει ταχθεί κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών και ιδιαίτερα σε ένα τόσο ευαίσθητο σημείο.

Σημειώνεται ότι η κίνηση της εταιρείας σε συνεννόηση με την αστυνομία, να επανεκκινήσει τις εργασίες εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας και καραντίνας, εξόργισε πολλούς κατοίκους,που θεώρησαν – όχι άδικα- ότι γίνεται εκμετάλλευση των μέτρων υγειονομικής προστασίας για να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το