ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ANAKOΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας σε συνεργασία με την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, να διαλύσουν τον Συνδικαλισμό στο νοσοκομείο, επιμένοντας εκδικητικά στην μετακίνηση του προέδρου του σωματείου μας Κώστα Καταραχιά.

            Πρόκειται κυριολεκτικά για δολοφονική πολιτική. Την ώρα που δεκάδες ασθενείς βρίσκονται σε ουρά για να εξεταστούν από τον γιατρό Κώστα Καταραχιά, η διοίκηση του Νοσοκομείου απαίτησε να τους αφήσει να πεθάνουν, και να φύγει αυθημερόν για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Για να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό στον Άγιο Σάββα και να διώξουν τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών μας.

            Είναι χυδαίο ψέμα ότι η μετακίνηση γίνεται τάχα για τις ανάγκες του Σωτηρία, την ώρα που στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, σχεδόν 150 συνάδελφοι βρίσκονται σε καραντίνα και τουλάχιστον 20 νοσούν από κορονοιό. Είναι διπλά παράλογο την ώρα που υπάρχουν τριάντα αιτήσεις για μια θέση μόνιμου ιατρού Ακτινολόγου στο Σωτηρία, η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ να μην τις εγκρίνει για να γίνει πρόσληψη μόνιμου ιατρού.  Είναι τριπλά παράλογο αφού σταμάτησαν την μετακίνηση από τον Άγιο Σάββα, δύο ακόμη νοσηλευτριών που θα πήγαιναν στο Σωτηρία, αναγνωρίζοντας την ανάγκη του αντικαρκινικού νοσοκομείου αλλά επιμένουν στη μετακίνηση του Κ. Καταραχιά.

            Ο Άγιος Σάββας υπολειτουργεί επειδή η διοίκηση του Νοσοκομείου, με τις πλάτες της διοίκησης της 1ης ΥΠΕ έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις καταγγελίες του σωματείου μας, για έλλειψη μαζικών τεστ στο προσωπικό, για έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, διεκδικώντας προσλήψεις στο Νοσοκομείο. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν δεκάδες κρούσματα σε εργαζόμενους και καρκινοπαθείς, και η απάντηση των διοικούντων ήταν ΕΔΕ σε βάρος των συναδέλφων που νόσησαν από COVID. Το σωματείο μας ξεσκέπασε αυτήν την εγκληματική πολιτική και η απάντηση της ΥΠΕ ήταν να μεθοδεύσει την εκδικητική μετακίνηση του προέδρου Κώστα Καταραχιά, με την πρόθεση να τσακίσει τον συνδικαλισμό, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον Άγιο Σάββα.

                 Αυτό που τους ενοχλεί, είναι ότι είμαστε από τα σωματεία της Υγείας που τα τελευταία χρόνια έχουμε πρωτοστατήσει στις μάχες που δίνει το Υγειονομικό κίνημα γι’ αυτό θέλουν να μας διαλύσουν. Παρανομούν καταστρατηγώντας ακόμη και τον Ν.1264/82, που προστατεύει τον συνδικαλισμό, μια που αυτό είναι ο διακαής πόθος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΜΑΣΤΕ! ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ!!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣου τόσα χρόνια βρίσκονται στο πλευρό μας ενάντια στην απαξίωση του νοσοκομείου μας)

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 12 ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ  

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το