«Εμείς εδώ στο νησί είμαστε σε καραντίνα χρόνια. Η ατομική ευθύνη εξαντλήθηκε.»

«Χρειαζόμαστε πολλές Ικαρίες» δήλωσε ο Σ. Δρούλιας, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας για τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο νησί και της φιέστας που προσπάθησε να στήσει το επιτελείο του.

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση στο νησί από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο επίσκεψης του πρωθυπουργού.

«Προχωρήσαμε σε γενική συνέλευση και σε διάφορες δράσεις πολιτικής υποδοχής με σκοπό να κηρυχθεί πολιτικά ανεπιθύμητος. Είμαστε εδώ και ένα χρόνο από το ξεκίνημα της πανδημίας και το μόνο που ακούμε είναι μέτρα, πρόστιμα, απαγορεύσεις, περιορισμό δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών ελευθεριών και όλα αυτά στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας» σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέροντας τη χρόνια υποστελέχωση του νοσοκομείου.

«Εμείς εδώ στο νησί είμαστε σε καραντίνα χρόνια. Δεν έχουμε ούτε τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση, πάντοτε ήμασταν στους δρόμους όταν οι σημερινοί σωτήρες μας που τώρα θέλουν να μας σώσουν τότε ήθελαν να μας κλείσουν» δήλωσε ακόμη εξηγώντας ότι από την αρχή της επιβολής των μνημονίων στη χώρα μας υπήρξε μια μεγάλη προσπάθεια να κλείσουν μικρά νοσοκομεία και να εξυπηρετούνται οι ασθενείς στα νησιά με αεροδιακομιδές.

«Από την αρχή είπαμε ότι η ατομική ευθύνη εξαντλήθηκε, ήμασταν υπεύθυνοι πολύ πριν μας το ζητήσει η κυβέρνηση, εμείς ζητούσαμε νοσοκομείο όταν ήθελαν να το κλείσουμε και είμαστε και τώρα υπεύθυνοι για το μέλλον των παιδιών μας» επεσήμανε ακόμη αναφέροντας πως στο νοσοκομείο υπάρχει αξονικός τομογράφος χωρίς όμως να υπάρχει προσωπικό να το λειτουργήσει.

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα στους αναισθησιολόγους γιατί φεύγουν με μετακινήσεις έχουμε μείνει έναν που θα βγει σε σύνταξη. Έχουμε πολλές μονήρεις θέσεις σε ένα νησί που αν έχει 9 μποφόρ δεν κατεβαίνει ούτε σινούκ. Αν χρειαστεί κάποιος διασωλήνωση δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε. ΜΕΘ δεν έχουμε και ζητάμε τουλάχιστον ΜΑΦ, να λειτουργήσει ένα κρεβάτι αξιοπρέπειας για έναν ασθενή που θα το χρειαστεί. Η λογική του τσουβαλιάσματος των ασθενών στο καράβι μας βρίσκουν αντίθετους» πρόσθεσε.

«Χαρήκαμε πολύ που χαλάσαμε τη φιέστα του κ. Μητσοτάκη που έγινε για το κέντρο εμβολιασμού, δηλαδή για ένα τραπέζι και ένα ψυγείο. Χαρήκαμε που ο κόσμος δεν φοβήθηκε τις οχλήσεις της αστυνομίας και τα πρόστιμα και για μας αυτό είναι το μέλλον.[..] Έχουν επενδύσει στην τρομοκρατία να αποδεχτεί ο κόσμος την πολιτική που τον σκοτώνει. Ευθύνη όμως δεν είναι να φοράει κανείς μόνο τη μάσκα του αλλά να με θάρρος να σκεφτεί την ευθύνη που έχει για το τι θα γίνει μετά στην κοινωνία» κατέληξε.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το