Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων σε 150 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισαν πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση τον ερχόμενο μήνα και τον Μάρτιο.

Πρόκειται για πάνω από 70.000 εργαζόμενους που αποφάσισαν να απεργήσουν για 18 ημέρες μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου με αιτήματα για την αύξηση των μισθών, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών προγραμμάτων τους.

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Πανεπιστημίων και Κολεγίων (UCU) αναφέρεται πως πλέον ο χρόνος πιέζει «ώστε ο κλάδος να επιτύχει μια συμφωνία ή να πληγεί από μια εκτεταμένη αναστάτωση κατά τη διάρκεια της άνοιξης».

Το συνδικάτο UCU εκπροσωπεί ακαδημαϊκούς, δασκάλους, βιβλιοθηκονόμους και το επαγγελματικό προσωπικό των κολεγίων και των πανεπιστημίων και διεκδικεί καλύτερες αποδοχές αφότου οι εργοδότες όρισαν αύξηση μισθού 3% έπειτα από μια δεκαετία χαμηλότερων αμοιβών σε σχέση με τον πληθωρισμό.

Καθώς η χώρα αντιμετωπίζει διψήφιο πληθωρισμό, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δέχεται πιέσεις να επιλύσει ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βρετανία που ξεκίνησε πέρυσι.

Στις απεργίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε βασικές υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη, τα λιμάνια, σιδηροδρομικές μεταφορές, οι μαζικές συγκοινωνίες, οι δικηγόροι, κ.ά. κλάδοι.

πηγή: /kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το