Τουλάχιστον επτά πλοία κάηκαν στο λιμάνι Μπουσχέρ στο νότιο Ιράν, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό μυστηριωδών εκρήξεων και πυρκαγιών σε στρατιωτικές, πυρηνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tansim, τρία πλοία έπιασαν αρχικά φωτιά με τις φλόγες να επεκτείνονται σε τουλάχιστον άλλα τέσσερα.

Την Παρασκευή σημειώθηκε έκρηξη στη δυτική Τεχεράνη χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για τα αίτια ή για το εάν υπήρξαν θύματα.

Παράλληλα, την περασμένη Τρίτη δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε εργοστάσιο νότια της Τεχεράνης, ενώ τις προηγούμενες εβδομάδες σημειώθηκαν αντίστοιχα περιστατικά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που σημειώθηκε σε κλινική της Τεχεράνης  την περασμένη εβδομάδα, την οποία αξιωματούχοι απέδωσαν σε διαρροή αερίου.

Στα τέλη Ιουνίου σημειώθηκε πυρκαγιά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας με τις αρχές να αναφέρουν ότι υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για σαμποτάζ.

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των περιστατικών αυτών έχει φέρει ανησυχία στις ιρανικές αρχές και δημιουργεί νέες εστίες έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το