«Φαίνεται πως έχουμε χάσει κάτι… τη Δημοκρατία», του φώναξαν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ομιλίας του

Μετ´ επεισοδίων ξεκίνησε, χθες Τρίτη, η διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ολλανδία, η πρώτη κρατική επίσκεψη Γάλλου προέδρου στη χώρα μετά από 23 χρόνια, καθώς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Χάγη, προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Nexus, έγινε στόχος αποδοκιμασιών, με νέους από το κοινό να διαμαρτύρονται κατά της μεταρρύθμισης του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Πρόεδρος της βίας και της υποκρισίας», έγραφε ένα από τα πανό που άνοιξαν οι διαμαρτυρόμενοι. Ανάμεσα σε άλλους, ένας νεαρός φώναξε προς τον Γάλλο Πρόεδρος «φαίνεται πως έχουμε χάσει κάτι», με τον Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας να σταματά την ομιλία του και να τον ρωτά «τι;» για να λάβει την απάντηση «την Δημοκρατία».

«Παρακάμψατε ξανά τη Βουλή», «Δεν τηρείται η σύμβαση για το κλίμα», «Πότε θα ακούσετε τα εκατομμύρια των ανθρώπων στο δρόμο;», ήταν μερικά ακόμα απ’ όσα άκουσε ο Γάλλος πρόεδρος από το κοινό, πριν οι διαμαρτυρόμενοι απομακρυνθούν από την αίθουσα από άνδρες της ασφάλειας.

Νωρίτερα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, υπό το βλέμμα της αστυνομίας, έξω από τον χώρο στον οποίο πραγματοποιήθηκε η ομιλία.

Υπενθυμίζεται ότι τα γαλλικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει μια νέα πανεθνική ημέρα διαμαρτυριών κατά του συνταξιοδοτικού νόμου, την Πέμπτη. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση και υποστηρίζει τις διαδηλώσεις.

πηγή: kosmodromio.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το