Σφοδρές επιθέσεις από καθεστωτικά ΜΜΕ κατά της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel προκάλεσε η ερώτησή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις βίαιες και παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από το λιμενικό.
Με ύφος «αποφασίζομεν και διατάζομεν» ο Μητσοτάκης όχι μόνο δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αλλά επιτέθηκε φραστικά στην Beugel, κάνοντας μάλιστα λόγο για… «προσβολή» προς το πρόσωπό του.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ανερυθρίαστα ξεστόμισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «στην Ολλανδία έχετε παράδοση να ρωτάτε ευθείς ερωτήσεις στους πολιτικούς», φανερώνοντας έτσι το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται τη θέση του, καθώς και πώς… διεξάγεται το αστικό πολιτικό «παιχνίδι» στην Ελλάδα και τον τρόπο που έχει συνηθίσει ο Μητσοτάκης να δρα και να συμπεριφέρεται.

Σχεδόν αμέσως το σύνολο των κυβερνητικών ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα» και των ρεπορτάζ – non paper που βγαίνουν απευθείας από το Μαξίμου ξεκίνησε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης και λάσπης σε βάρος της Ολλανδής δημοσιογράφου, ψάχνοντας «σκοτεινά» τάχα σημεία στο παρελθόν της και στην έως τώρα επαγγελματική της πορεία, ενώ έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο ακόμα και για… «Πακιστανούς υπηρέτες» που έχει στη δούλεψή της!
Όλα αυτά την ώρα που δουλειά του κάθε δημοσιογράφου, της κάθε ιστοσελίδας, της κάθε εφημερίδας, του κάθε τηλεοπτικού σταθμού είναι να διερευνήσει εάν πράγματι ευσταθούν οι καταγγελίες της Ingeborg Beugel, καθώς αντίστοιχες αναφορές έχουν υπάρξει και στο παρελθόν από ξένα ΜΜΕ και μια μικρή μερίδα ελληνικών.

Ουσιαστικά η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιβάλλει ήδη από τις πρώτες μέρες της το 2019 και ιδιαίτερα εν μέσω κορονοϊού μία «ομερτά» για την αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο ελληνικός λαός, αλλά και οι πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Όπου βρεθεί και όπου σταθεί κανείς διαβάζει πηχυαίους τίτλους για το πόσο «καλή δουλειά» κάνει η κυβέρνηση και το περιβόητο «επιτελικό κράτος», το «success story» των εμβολιασμών και της πανδημίας, καθώς και για το ότι η οικονομία και η «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού «πετάνε»!
Σε ελάχιστα ΜΜΕ συναντά κανείς ανοιχτή κριτική για τη διάλυση του ΕΣΥ που εν μέσω πανδημίας έχει ολέθρια αποτελέσματα για τον λαό και τους εργαζόμενους. Στα ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα» δε χωράνε ρεπορτάζ για την τραγική κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με το στοιβαγμένο κόσμο. Δε χωράνε ρεπορτάζ για τα ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στους χώρους δουλειάς και το πόσο δεινοπαθούν οι πολίτες από την ακρίβεια. Δεν υπάρχουν οι απεργοί διανομείς της e-food, ενώ η απεργία στην Cosco θα έφερνε τάχα προβλήματα στην οικονομία.

Ακόμα, τα ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα» δεν «βλέπουν» φυλακισμένο ουσιαστικά κόσμο στα προσφυγικά camps ανά την Ελλάδα, βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ούτε δείχνουν πρόθεση να διερευνήσουν τα συνεχή θανατηφόρα τροχαία έπειτα από καταδιώξεις στη Βόρεια Ελλάδα στα οποία κάθε τόσο χάνουν τη ζωή τους δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Για τα ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα» και για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προσβολή να διατυπώνονται «ευθείες ερωτήσεις» προς έναν πρωθυπουργό. Θέλουν ένα προστατευμένο επικοινωνιακό περιβάλλον για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ουσιαστικά ένα καλοσκηνοθετημένο έργο, με μόνο στόχο την ψηφοθηρία και ορίζοντα τις επόμενες εκλογές.
Αυτό δείχνει ακριβώς το πώς Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία και καθεστωτικά ΜΜΕ αντιλαμβάνονται την πολιτική αντιπαράθεση, την κριτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το