Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού προχώρησε ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Πάνος Παπανικολάου, μιλώντας στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8. Ο κ. Παπανικολάου καταγγέλλει ότι αναβλήθηκε προγραμματισμένος εμβολιασμός υγειονομικών στο νοσοκομείο “Σωτηρία” προκειμένου να εμβολιαστούν πολιτικοί.

“Επειδή είναι πολύ σοβαρό το θέμα θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαντήσει άμεσα γιατί ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός των υγειονομικών. Είναι δεκάδες, τουλάχιστον 20. Θα πρέπει να μας πουν γιατί έγινε αυτό, ποιοι ήταν οι κύριοι και οι κυρίες που εμβολιάστηκαν και ακόμα κι αν ήταν μέλη του Υπουργικού θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Κικίλια από πού και ως πού μια υφυπουργός 40-45 ετών χωρίς προβλήματα υγείας έχει προτεραιότητα στον εμβολιασμό έναντι σε μια λοιμωξιολόγο ή σε μια νοσηλεύτρια” πρόσθεσε. “Τελείως τυχαία το λέω, το λέω έτσι. Δεν έχω συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό μου. Είπα γυναίκα για να κάνω τη σύγκριση γιατί έχει προτεραιότητα έναντι της λοιμωξιολόγου ή της νοσηλεύτριας του «Σωτηρία» που 10 μήνες ρισκάρουν τη ζωή τους μέσα στις πτέρυγες COVID και όταν πηγαίνουν σπίτι τους φοβούνται να φιλήσουν τα παιδιά τους” υπογράμμισε. Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι είναι λογικό να υπάρχει ένας συμβολισμός με τον εμβολιασμό πολιτικών αρχηγών, αλλά όχι και να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο. “Η καταγγελία που έφτασε σε εμάς μιλάει για τουλάχιστον 20 άτομα” σημείωσε ο καθηγητής-νευροχειρουργός στο γενικό Κρατικό Νίκαιας και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ

Δείτε και την ανάρτηση του κ. Παπανικολάου στο Twitter:

Αντίστοιχη ήταν και η καταγγελία εργαζομένου στο “Σωτηρία” στο enikos.gr. Όπως αναφέρει, στο “Σωτηρία” έχουν δημιουργηθεί δύο εμβολιαστικά κέντρα, ένα στο τμήμα αιμοδοσίας στο κτίριο χειρουργικού τομέα και ένα δεύτερο στη γραμματεία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων. “Είχα μπει στη λίστα και μου είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστώ σήμερα το πρωί. Σήμερα θα εμβολιάζονταν 60-70 άτομα. Όταν πήγα με ενημέρωσαν ότι τα εμβόλια είχαν τελειώσει” λέει.

“Στη συνέχεια γιατροί, κυρίως εργαζόμενοι σε ΜΕΘ, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της διοίκησης και διαμαρτυρήθηκαν για την αναβολή των εμβολιασμών. Η απάντηση που πήραν είναι ότι σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα μόνο δέκα εμβόλια και τα υπόλοιπα θα έρθουν την Πέμπτη. Όπως είναι λογικό οι γιατροί αντέδρασαν” καταγγέλλει ο ίδιος.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το