Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις για την επικοινωνία στελεχών της κυβέρνησης με τον υπόδικο δημοσιογράφο Φουρθιώτη. Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τα μηνύματα έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Φουρθιώτης. Σε αυτές, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη φαίνεται να έχουν διαφόρων ειδών δοσοληψίες με τον υπόδικο παρουσιαστή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο υπουργός επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, επικοινωνούσε με τον Φουρθιώτη για να απαντήσει στα αιτήματά του και να του υποσχεθεί νομικές ρυθμίσεις, ενώ ο διευθυντής του γραφείου τύπου, Ν. Ρωμανός, έδινε οδηγίες για το τι θα πει στην εκπομπή του. Συνολικά, υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται σε παρόμοιες συνομιλίες.
Οι δοσοληψίες κυβερνητικών στελεχών με τον υπόδικο Φουρθιώτη αποκαλύπτουν για ακόμα μια φορά τη σήψη και τα σκάνδαλα στα οποία παραδέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Οικονομικές δοσοληψίες, υπόγειες συμφωνίες, εκβιασμοί αναδύουν στην επιφάνεια μια πρωτοφανή δυσωδία και φτάνουν μέχρι στο σημείο να αναδείξουν ως παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας και της δημοσιογραφίας προσωπικότητες του τηλεοπτικού βούρκου και ανθρώπους της νύχτας όπως ο Φουρθιώτης.
Ακόμα περισσότερο, η υπόθεση Φουρθιώτη φέρνει στην επιφάνεια και το καθεστώς που έχει διαμορφωθεί στην ενημέρωση και τη δημοσιογραφία. Οι οδηγίες κυβερνητικών στελεχών για το τι θα παιχτεί ακόμα και σε τηλεοπτικές εκπομπές – τηλεσκουπίδια, όπως αυτά που παρουσίαζε ο εν λόγω δημοσιογράφος, αλλά και συνολικά οι δοσοληψίες τους με αυτόν φανερώνουν τον ασφυκτικό έλεγχο που μέσω των κυρίαρχων ΜΜΕ έχει επιβάλει η κυβέρνηση στην ενημέρωση.
Μπροστά στο νέο αυτό σκάνδαλο που προέκυψε, η κυβέρνηση της ΝΔ κατέφυγε στην υποβάθμιση και στη συγκάλυψη των γεγονότων. Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας μάλιστα σαν να μην ξέρει το παραμικρό για τις εξελίξεις. Παράλληλα, τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχουν -στην καλύτερη περίπτωση- υποβαθμίσει το θέμα, προσπαθώντας να θάψουν τις όποιες αποκαλύψεις. Το γεγονός πάντως ότι ο υπόδικος για δύο κακουργήματα και εφτά πλημμελήματα Φουρθιώτης αποφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβρη, ύστερα από μόλις πέντε μήνες φυλάκισης, γεννά εύλογα ερωτηματικά τόσο για τις δοσοληψίες του με την κυβέρνηση που ήδη έχει αποκαλύψει, όσο πολύ περισσότερο και για αυτές που ακόμα παραμένουν στο σκοτάδι.
Μπροστά στο σκάνδαλο Φουρθιώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στην κυβέρνηση, με τον Τσίπρα να ζητάει για μια ακόμα φορά εκλογές. Η εκτεταμένη αναφορά Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή στην υπόθεση Φουρθιώτη αποτελεί στην πραγματικότητα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί σαν τιμητής της διαφάνειας και της κάθαρσης, προκειμένου να συγκαλύψει το γεγονός ότι σε όλα τα βασικά πολιτικά ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την κοινωνία η πολιτική του δεν διαφέρει ουσιαστικά από αυτήν της ΝΔ.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το