Σε μια ανακοίνωση καταπέλτη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ  σημειώνει ότι “ο Υπουργός Εργασίας Χατζηδάκης  επιχειρεί να μεταθέσει τη δική του ανικανότητα για έγκαιρη απονομή των συντάξεων στους εργαζομένους”. “Είναι φανερό”  λέει η Ομοσπονδία, ότι “ότι αφού κατασυκοφάντησε τους συναδέλφους στον ΕΦΚΑ  και πυροδότησε τον κοινωνικό αυτοματισμό, επιχειρεί τώρα να αποδείξει ότι είναι υπέρ των συνταξιούχων”.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει παρακάτω ότι για την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά η κυβέρνηση και  οι πολιτικές που εφαρμόζει.  “Ευθύνη για την υποστελέχωση, όταν απολύσατε χιλιάδες πτυχιούχους νέους, ευθύνη για την έλλειψη μηχανογράφησης, ευθύνη για τη γραφειοκρατία και τις συνθήκες εργασίας.”

Η Ομοσπονδία αποκαλύπτει επίσης ότι και στις δικές τους υπηρεσίες (ΟΑΕΔ) οι εργαζόμενοι έχουν υπόλοιπα αδειών από το 2019 και ότι “κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει βασικές αρχές και δικαιώματα των εργαζομένων”.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. : Οι γιορτές των Χριστουγέννων φταίνε για τις απλήρωτες συντάξεις

Η  Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ καταδικάζει την έκνομη, αντιδεοντολογική και προβοκατόρικη  ενέργεια του Υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη  να δώσει εντολή για περικοπή αδειών στον ΕΦΚΑ. Είναι φανερό πως ο Υπουργός Εργασίας (!!!)  επιχειρεί να μεταθέσει τη δική του ανικανότητα για έγκαιρη απονομή των συντάξεων στους εργαζομένους. Είναι φανερό ότι αφού κατασυκοφάντησε τους συναδέλφους στον ΕΦΚΑ  και πυροδότησε τον κοινωνικό αυτοματισμό, επιχειρεί τώρα να αποδείξει ότι είναι υπέρ των συνταξιούχων.

Όχι, κύριε Υπουργέ! Για την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων δεν φταίνε οι εργαζόμενοι. Αποκλειστική ευθύνη έχετε εσείς και οι πολιτικές που εφαρμόζετε.  Ευθύνη για την υποστελέχωση, όταν απολύσατε χιλιάδες πτυχιούχους νέους, ευθύνη για την έλλειψη μηχανογράφησης, ευθύνη για τη γραφειοκρατία και τις συνθήκες εργασίας.
Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους  συναδέλφους  του ΕΦΚΑ.

Ο ΕΦΚΑ και η παρέμβαση του Υπουργού δεν είναι η μοναδική περίπτωση στο δημόσιο. Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο Διοικητής του ΟΑΕΔ έκοψε τις άδειες την περίοδο των Χριστουγέννων και ότι εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα επικρέμεται η απειλή για περικοπή αδειών αν δεν….

Όχι, κύριε Διοικητά! Οι εργαζόμενοι θα πάρουν τις άδειές τους γιατί έτσι προβλέπεται,  γιατί έχουν δικαίωμα να κάνουν γιορτές με τις οικογένειές τους και να πάρουν μια ανάσα. Οι απειλές που μεταφέρονται προς τα κάτω, προκειμένου οι συνάδελφοι να εργάζονται νυχθημερόν, δεν αποτελούν καλό οιωνό. Οι εργαζόμενοι έχουν υπόλοιπα αδειών από το 2019 και κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει βασικές αρχές και δικαιώματα των εργαζομένων.

Σας χαρίζουμε την εθιμική άδεια που δεν δώσατε στους εργαζομένους, αλλά δε σας χαρίζουμε την αξιοπρέπειά μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το