γράφει ο Βασίλης Λιόσης

«Κακομαθημένα» κατά Γεωργιάδη, «αλητάκια» κατά Καλλιάνο και «φίδια και πίθηκοι» κατά Μπογδάνο, είναι οι μαθητές που αγωνίζονται στην παρούσα φάση. Ο ειρωνικός χαρακτηρισμός περί τεθλιμμένων συγγενών δεν είναι ακριβής, είναι η αλήθεια. Γιατί η αγωνιστική έξαρση του μαθητικού κινήματος δεν προκαλεί θλίψη στο σύστημα αλλά ΜΙΣΟΣ. Μίσος άσβεστο και ταξικό. Άνθρωποι που έχουν άποψη, που αμφισβητούν, που σκέφτονται, που ασκούν κριτική σε ό,τι μας κονιορτοποιεί τη ζωή δεν έχουν θέση κατά τους ταγούς του έθνους. Θέλουν μιαν άλλη νεολαία. Μια νεολαία που:

1) Όσο είναι μαθητιώσα δεν θα μορφώνεται επί της ουσίας. Θα παπαγαλίζει, θα διδάσκεται την υποταγή, θα είναι παθητικός δέκτης ενός όγκου πληροφοριών ασύνδετων μεταξύ τους.

2) Θα παρακολουθεί αποχαυνωμένη το Big Brother που διδάσκει τη βλακεία και την κατάδοση. Το Bachelor που διαμορφώνει άθλιους κλαρινογαμπρούς και γυναίκες κότες.

3) Όταν γίνει φοιτητική νεολαία θα οργανώνεται στις νεολαίες που παρτάρουν στη Μύκονο και κάνουν εκδηλώσεις με στριπτίζ. Και θα πουλάει εκδούλευση στους υπόλοιπους με τους ημέτερους καθηγητές και διακίνηση σημειώσεων.

4) Στον στρατό θα αποδέχεται κάθε είδους εθνικοφροσύνη και παραλογισμού που ως σκοπό έχει να επιβάλει μία τυραννική πειθαρχία.

5) Όταν βγει στην αγορά εργασίας θα γλύφει το χέρι που της δίνει ξεροκόμματα και θα νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη στους από πάνω.

6) Όταν θα κληθεί να ψηφίσει θα ακολουθεί το κυρίαρχο σύστημα όπως τα πρόβατα τον βοσκό. Αλίμονο στα μαύρα πρόβατα!

7) Μέχρι να φτάσει στο τέλος της ζωής της όταν και δεν θα είναι πια νεολαία, θα πορεύεται εσαεί με σκυμμένους ώμους και κλειδωμένα στόματα και θα αφήσει τον κόσμο χωρίς ποτέ να έχει πει ποτέ ένα όχι.

Απόδειξη του μίσους των «αρμόδιων» που είναι οι πλέον αναρμόδιοι για το μέλλον της νεολαίας, είναι και η εξοργιστική απόφαση του υπουργείου παιδείας απαγόρευσης παρακολούθησης των διαδικτυακών μαθημάτων για τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις. Η καλύτερη απάντηση σε όλον αυτό τον συρφετό ανθρώπων που λυσσωδώς καταφέρονται κατά της νεολαίας, είναι τούτοι οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού:

ΓΥΡΙΖΩ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ 
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ

από το fb

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το