Από τον περασμένο Μάιο η Κίνα λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει την εισαγωγή χρυσού σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το εθνικό της νόμισμα, το γουάν, εν μέσω κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ, όπως ανέφεραν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία πχ το Reuters.

Το πρώτο μισό του 2019 η Κίνα εισήγαγε 575 τόνους χρυσού, από 883 τόνους του πολύτιμου μετάλλου, κατά την ίδια περίοδο, την περσινή χρονιά.

Τον Μάιο, οι εισαγωγές χρυσού στην Κίνα ανήλθαν σε 71 τόνους, σε σύγκριση με τους τους 157 τόνους τον Μάιο του 2018. Τον Ιούνιο σημειώθηκε περαιτέρω μείωση, καθώς το Πεκίνο εισήγαγε μόνο 57 τόνους χρυσού, από 199 τόνους τον ίδιο μήνα πέρσι.

Η μείωση προήλθε από τη στιγμή που η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) σταμάτησε να εκδίδει μερίδια σε ομάδα τοπικών και διεθνών τραπεζών που συμμετέχουν στην εισαγωγή χρυσού με πληρωμή δολαρίων.

Όσον αφορά τις εισαγωγές χρυσού, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι πρόσθεσε περισσότερους από 20 τόνους στα αποθέματά της, τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Σύμφωνα με την τράπεζα, τα αποθέματά της αυξήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο κατά 10 τόνους, ανεβάζοντας το απόθεμα της σε 1.874 τόνους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το