Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος «εκφράζει την οργή και αγανάκτησή της για την προ ημερών πρωτοφανή, άθλια και ρατσιστική επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού από τον ανεξάρτητο βουλευτή κύριο Κωνσταντίνο Μπογδάνο από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων»

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος:

Θα θέλαμε να εκφράσουμε ταυτόχρονα τη βαθιά θλίψη και λύπη μας για το γεγονός ότι τέτοιος μισανθρωπιστικός λόγος εκστομίστηκε από το βήμα του Ναού της Δημοκρατίας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Η ρατσιστική ρητορική και η υποκίνηση σε μίσος εναντίον ανθρώπων λόγω της φυλής, του φύλου, του θρησκεύματος ή του χρώματός τους αποτελεί πλέον -ευτυχώς και καλώς- ποινικό αδίκημα σε όλες τις αναπτυγμένες, δημοκρατικές κοινωνίες, όπως είναι η Ελλάδα, και οι πρόσφατα ψηφισμένοι σχετικοί ελληνικοί νόμοι είναι σαφείς ως προς αυτό.

Ο κύριος Μπογδάνος, παρότι βουλευτής με όρκο στην τήρηση και σεβασμό των νόμων του ελληνικού κράτους, προέβη σε μια απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη ομιλία όχι μόνο εναντίον των Παλαιστινίων, αλλά και εναντίον πολλών άλλων λαών.

Με πρόσχημα την κριτική του προς την ελληνική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό αποκάλυψε το φρικιαστικό πρόσωπο του μίσους, της μισαλλοδοξίας εναντίον ανθρώπων από πολλές χώρες οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είτε λόγω πολέμων είτε λόγω ακραίας φτώχειας και να αναζητήσουν ασφάλεια και καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους στην Ευρώπη.
Για τους άλλους λαούς στους οποίους αναφέρθηκε ο κύριος Μπογδάνος θα αφήσουμε τους δικούς τους εκπροσώπους να απαντήσουν. Για όσα όμως είπε για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα του απαντάμε ότι οι προβοκάτσιες, τα ψεύδη και η προπαγάνδα του ξεπερνούν ακόμη και τους πλέον εξτρεμιστές φανατικούς σιωνιστές εποίκους που έκλεψαν και εποίκισαν τη γη του παλαιστινιακού λαού εδώ και δεκαετίες, αναγκάζοντας εκατομμύρια Παλαιστίνιους να ζουν σήμερα σε πολλές χώρες ως πρόσφυγες πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Οι ελάχιστοι σε αριθμό σε σύγκριση με άλλες εθνικές ομάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν το κάνουν ούτε από επιλογή ούτε από επιθυμία. Προέρχονται κατά 99% από δυο περιοχές: από τη Συρία και την Λωρίδα της Γάζας.
Όσοι έρχονται από τη Συρία αναγκάζονται να μετατρέπονται σε πρόσφυγες για δεύτερη φορά στη ζωή τους, μετά την πρώτη προσφυγιά από την Παλαιστίνη προς τη Συρία. Και με τις γνωστές, τραγικές συνθήκες πολέμου στη Συρία, είναι απάνθρωπο και παράνομο να αρνηθεί κανείς, ή να εναντιωθεί στο δικαίωμά τους στη ζωή, στην αναζήτηση ασύλου.

Όσο για τους Παλαιστινίους που έρχονται από τη Γάζα, θα έπρεπε να ντρέπεται ο κύριος Μπογδάνος να επιτίθεται σε ανθρώπους οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους έχοντας υποστεί τα τελευταία χρόνια τόσες ανηλεείς πολεμικές επιθέσεις από το στρατοκρατούμενο Ισραήλ, με χιλιάδες αμάχους θύματα και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες, και δικαιούνται κάθε συνδρομή και βοήθεια βάσει του Διεθνούς δικαίου, το οποίο -ευτυχώς και καλώς- σέβεται και τηρεί η Ελλάδα.

Όσο για τα ψεύδη και τις παραπλανητικές αναρτήσεις στο Facebook που ξέθαψε ο κ. Μπογδάνος για δήθεν Παλαιστινίους πρόσφυγες στην Κω και στη Σάμο που δήθεν ανήκουν ή εγκωμιάζουν το ISIS, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι σε περίπτωση που ισχύουν είμαστε οι πρώτοι που θα τις καταδικάσουμε. Ο κύριος Μπογδάνος όμως επικαλείται αμφισβητούμενες και πολύ πιθανώς πλαστές και χαλκευμένες αναρτήσεις – τις οποίες δεν έχουμε υπόψη μας – για να ξεδιπλώσει το μίσος του για τους μουσουλμάνους γενικότερα.

Η ισλαμοφοβία, όπως όλες οι φοβίες, είναι ένα ψυχιατρικό σύνδρομο από το οποίο προφανώς πάσχει ο κύριος Μπογδάνος και για το οποίο δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε, και είναι αρμοδιότητα άλλων. Η εργαλειοποίηση όμως της ισλαμοφοβίας και της ισλαμοφαγίας για ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει επικείμενων εκλογών, ψαρεύοντας στη δεξαμενή πρόσφατων εγκληματικών νεοναζιστικών μορφωμάτων, θα έπρεπε να καταδικαστεί δημόσια από όλα τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου στη Βουλή των Ελλήνων.

Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα πολλές δεκαετίες και έχουμε ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία με την οποία μας συνδέουν πλέον άρρηκτοι δεσμοί αγάπης, φιλίας και αλληλεγγύης, η ρητορική μίσους του κυρίου Μπογδάνου είμαστε απόλυτα βέβαιοι δεν βρίσκει και δεν θα βρει απήχηση σε μια προοδευτική, φιλότιμη, φιλάνθρωπη και φιλόξενη Ελλάδα.

Ο κύριος Μπογδάνος αγνοεί εσκεμμένα αναφερόμενος στην Παλαιστίνη και στους Παλαιστινιους ότι η πατρίδα μας είναι η γενέτειρα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών και στην πατρίδα μας βρίσκονται οι ιερότεροι τόποι των μονοθεϊστικών θρησκειών που συνυπάρχουν ειρηνικά και αρμονικά εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια. Η θρησκευτική μισαλλοδοξία και ο θρησκευτικός φανατισμός δεν ήταν ποτέ γνώρισμα των Παλαιστίνιων. Αντιθέτως οι Παλαιστίνιοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί μαζί, αγωνίζονται από κοινού για την ελευθερία της κατεχόμενης πατρίδας μας και για ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό παλαιστινιακό κράτος, για ελευθερία, δικαιοσύνη και ειρηνη.

Κοινοποιούμε την επιστολή μας αυτή στον αξιότιμο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στον αξιότιμο υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και στους αξιότιμους αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και είμαστε βέβαιοι για την ομόθυμη καταδίκη τους προς τέτοιες ρατσιστικές ρητορικές.
Ζήτω η ελληνοπαλαιστινιακή φιλία!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το