Ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα για τις επιθέσεις στο Αλ Άκσα (που εκδόθηκε 21 Απριλίου 2022), σημειώνει τα παρακάτω:

Σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής (IOF) εισέβαλαν στο Τέμενος Αλ Άκσα, έναν από τους ιερότερους τόπους του Ισλάμ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προκλητική παρουσία εβραϊκών φανατικών ομάδων στον ιερό χώρο. Η IOF χρησιμοποίησε υπερβολική δύναμη και δύναμη πυρός για να εκκενώσει τον χώρο του Τεμένους Αλ Άκσα από Παλαιστίνιους πιστούς, προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς και ασφυξία από δακρυγόνα. Οι Παλαιστίνιοι πιστοί αναγκάστηκαν να πάνε μέσα στα κτίρια του συγκροτήματος και να παραμείνουν μέσα έως ότου οι εβραϊκές ομάδες ολοκληρώσουν τις προκλητικές περιοδείες τους λίγες ώρες αργότερα.

Το γεγονός ότι δεν τέθηκαν περιορισμοί για όσους γιόρταζαν τις διακοπές του Πάσχα και ότι επέτρεψαν στις εβραϊκές φανατικές ομάδες να εισβάλουν στον χώρο του Τεμένους Αλ Άκσα καταδεικνύει ξεκάθαρα τις πολιτικές απαρτχάιντ της ισραηλινής κατοχής και τη συνολική συστηματική στρατηγική και πολιτική της για τον Ιουδαϊσμό της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ και την εθνοκάθαρση του αυτόχθονα Παλαιστινιακού πληθυσμού από την πατρίδα τους και την Αιώνια Πρωτεύουσά τους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης τονίζει την ανάγκη για διεθνή προστασία του Παλαιστινιακού λαού σύμφωνα με τις διατάξεις των Συμβάσεων της Γενεύης και των πρόσθετων πρωτοκόλλων τους, για να τερματιστεί η παράνομη, ανήθικη και απάνθρωπη ισραηλινή κατοχή που ξεκίνησε το 1967 και σε αυτήν την παρατεταμένη αδικία που έχει στερήσει από γενιές Παλαιστινίων τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένης της αυτοδιάθεσης.

Από τις αρχές Απριλίου 2022, οι αυτόχθονες Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και σε όλη την Παλαιστίνη, έχουν υποστεί σημαντική κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας, τόσο σε συχνότητα όσο και σε σοβαρότητα, αμείωτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της αποτρόπαιας εξωδικαστικής δολοφονίας Παλαιστινίων πολιτών, καθημερινές εισβολές σε Παλαιστινιακές πόλεις και αδιάκριτες συλλήψεις Παλαιστινίων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, καθώς το Ισραήλ επιβάλλει συλλογικά μέτρα τιμωρίας εναντίον ολόκληρων πόλεων όπως η Τζενίν, η Ανατολική Ιερουσαλήμ και η Γάζα. Πάνω από 500 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί από τότε και περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι πολίτες σκοτώθηκαν. Πάνω από 5000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι παραμένουν στις ισραηλινές φυλακές για αντίσταση στην ισραηλινή κατοχή.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το