Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανανέωσε την αμερικανική δήλωση εθνικής έκτακτης ανάγκης σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, που εκδόθηκε για πρώτη φορά από τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους το 2008, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η ύπαρξη και ο κίνδυνος πολλαπλασιασμού χρησιμοποιούμενων σχάσιμων υλικών στην Κορεατική Χερσόνησο αλλά και οι ενέργειες και οι πολιτικές της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας εξακολουθούν να αποτελούν μια ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η δήλωση του Λευκού Οίκου.

«Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το άρθρο 202 του εθνικού νόμου έκτακτης ανάγκης, συνεχίζω για ένα χρόνο την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα που επισημάνθηκε στην εκτελεστική εντολή 13466», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την ανανέωση της διακήρυξης.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιμπάρτμεντ, ανέφερε ότι ο Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα εκπληρώσει τη δέσμευσή του να αποπυρηνικοποιήσει τη χώρα του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το