Ηλιάνα Τεβουνά

Ο Πρόεδρος της…διπλανής πόρτας κλείνει το μάτι πονηρά με στόχο τον «εύκολο» ψηφοφόρο

Εικόνα

Τον καλύτερό της εαυτό προσπαθεί να δώσει η επίσημη φωτογράφος του Γάλλου προέδρου Σοαζίγκ ντε λα Μουασονιέρ ενόψει των επικείμενων γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Μετά το προηγούμενο δραματικό τόνο που είχε δώσει σε πρόσφατο φωτογραφικό αφιέρωμα από τις επικοινωνίες του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλους ξένους ηγέτες σε μία προσπάθεια να προβάλλει τις αποτυχημένες απόπειρες να αποτρέψει την κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Ουκρανία, ακολούθησε νέα συλλογή φωτογραφιών.

Αυτή τη φορά, η νέα σειρά φωτογραφιών απεικονίζει τον Γάλλο πρόεδρο με σπορ, ανεπίσημη εμφάνιση, ώστε να φανεί σαν ένας νέος ηγέτης- άνθρωπος της «διπλανής πόρτας» που ξημεροβραδιάζεται στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ πασχίζει υποτίθεται για το κοινό καλό.

Σε αυτή την προσπάθεια, εγκαταλείφθηκαν ξυράφια και ξυριστικές μηχανές, ενώ τα κουστούμια και οι γραβάτες έδωσαν τη θέση τους σε τζιν παντελόνι και μαύρο φούτερ.

Σύντομα τα διεθνή ΜΜΕ πήραν φωτιά διαλαλώντας την πραμάτεια τους καλώντας μας να δούμε «τον Γάλλο πρόεδρο όπως δεν τον έχετε δει ποτέ».

Οι πιο προσεκτικοί και συνειδητοί Γάλλοι πολίτες είναι σίγουρο πως θα μείνουν ασυγκίνητοι. Όμως, αυτοί δεν ήταν ποτέ ο στόχος μίας τέτοιας καλοκουρδισμένης μηχανής προπαγάνδας.

Οι άνθρωποι του «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ», όπως και οι λεγόμενοι «αναποφάσιστοι» ήταν πάντοτε η πιο επιθυμητή (και εύκολη…) λεία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία