Αγανάκτηση έχει προκαλέσει εκδήλωση για να τιμηθεί η “γενναιότητα” των Ναζί στην Κρήτη, που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στην αντίσταση κατά της Χιτλερικής Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κύμα αντιδράσεων έφερε η πρόθεση της οργάνωσης «Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» (European Paratroopers Association) να πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο των 80 χρόνων από την εισβολή των Ναζί στην Κρήτη, που ξεκίνησε στις 20 Μαΐου 1941 με την αεραπόβαση μέσω της «Επιχείρησης Ερμής».

Ειδικότερα, η εκδήλωση ονομάζεται «Κreta Memorial» και αναφέρεται πως θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στα Χανιά, ενώ στην προκλητική αφίσα τονίζεται πως: «Κρήτη, Ελλάδα. Πέρασαν ακριβώς 80 χρόνια από το άλμα των ειδικών δυνάμεων του Τρίτου Ράιχ που κατέκτησαν το νησί της Κρήτης. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την γενναιότητά τους – 17-23 Μαΐου 2021. Ας τιμήσουμε τους πεσόντες αλεξιπτωτιστές αδερφούς μας που πραγματοποίησαν με επιτυχία την πρώτη εναέρια στρατηγική επιχείρηση στην Ιστορία».

Η Ένωση Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών είναι μία «μη κερδοσκοπική οργάνωση ενεργών, εφέδρων και απόστρατων στρατιωτικών αλεξιπτωτιστών», όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της. Η έδρα της οργάνωσης είναι στην Ιταλία, ενώ το εκπαιδευτικό της κέντρο, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στη Σλοβακία, μεταφέρθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ουκρανία. Η οργάνωση δηλώνει πως είναι «η πιο αποκλειστική στρατιωτική οργάνωση αλεξιπτωτιστών στον κόσμο» και είναι αναγνωρισμένη ως «επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ».

Στη διοίκηση της οργάνωσης συμμετέχουν τρεις Έλληνες, ο Γεώργιος Κασαγιάννης στο Διοικητικό Συμβούλιο με τον τίτλο «Λοχίας-Των-Όπλων», και οι Παρασκευάς Καζας και Θωμάς Αποστόλου στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Μετά την κατακραυγή, η εκδήλωση και όλες οι σχετικές αναρτήσεις για την προκλητική εκδήλωση που προγραμματίζονταν να γίνει στη Μεγαλόνησο έχει κατέβει.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το