Σε εποχές βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης πάντα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναβιώνουν φαινόμενα ρατσισμούεθνικισμού, αλλά και να “ανθίζουν”, σκοταδιστικές, ανορθολογικές αντιλήψεις.

Είχαμε, λοιπόν, σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα που μας έλεγαν ότι “τρεις κληρικοί της ορθοδοξίας”  έγιναν αόρατοι και σαν “φρουροί της Αγίας Σοφίας”  εισέβαλαν στο κτίριο και σκότωσαν τον Μουεζίνη. Για να εκδικηθούν τον Ερντογάν που μετέτρεψε το μουσείο σε τζαμί. Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν και να ρίχνουν το δάκρυ κορόμηλο οι εικόνες των αγίων.
Την έναρξη στους λυγμούς την έκανε η Αγία Μαρίνα, μεγάλη η χάρη της, και τώρα η μητέρα του Χριστού.
(Καλά, δεν πέρασε απ’ το μυαλό κανενός Χριστιανού, γιατί χρειάστηκε να βάλει τα κλάματα η Παναγία; Μεγαλόχαρη και Μεγαλοδύναμη δεν είναι; Αν κάτι δεν της αρέσει απ’ όσα βιώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός γιατί δεν κάνει το κουμάντο της να το αλλάξει; Να κάνει δηλαδή και ένα “θαύμα” της προκοπής;

Και δεν είναι απλώς κάποιες γραφικές φυλλάδες που προβάλλουν τέτοιες “ειδήσεις” ή μόνο οι θρησκευτικές ιστοσελίδες. Αυτές οι παπαριές, εισβάλλουν σε κάθε σπίτι μέσα απ’ το χαζοκούτι και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. 

Σ’ αυτό το σκηνικό, πρωτοστατεί ένας απ’ τους πιο αγαπημένους δημοσιογράφους του συστήματος. Ο Νίκος Ευαγγελάτος. (Θυμίζουμε ότι απ’ την διαφημιστική καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ, τσέπωσε 625.442 ευρώ. ενώ απ’ την Πέτσινη αρπαχτή του “Μένουμε σπίτι 869.000 ευρώ, όπως γράφτηκε).

Αυτός, λοιπόν ο τύπος, -όταν δεν πέφτει σε ανεκδιήγητες γκάφες, όπως αυτή που παρουσίασε σαν αληθινό περιστατικό απόσπασμα από την ταινία «The Interview», όπου φαινόταν ένα κοριτσάκι στη Βόρεια Κορέα να τραγουδά ένα …τραγούδι «μίσους», όταν δεν χρησιμοποιείται σαν ιμάντας ασφαλίτικης προπαγάνδας και δεν ξεπλένει λαμόγια καπιταλιστές– έχει ειδίκευση στο να ασχολείται με “θρησκευτικά θέματα”.

Μας εκλαϊκεύει τις “προφητείες” του “αγίου Παϊσιου”,  ανακαλύπτει απίστευτα “θαύματα που έχουν συμβεί, ενώ τώρα μας σερβίρει απ’ την τηλεοπτική του εκπομπή το “θαύμα” με την εικόνα της Παναγίας που “δάκρυσε στο Βύρωνα”

Το πρόβλημα, φυσικά, δεν είναι ο Ευαγγελάτος ή ο κάθε Ευαγγελάτος που προβάλλει τέτοια παραμύθια. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν.
Το δράμα είναι η υποδοχή που έχουν τέτοιες “ειδήσεις” από ένα μικρό αλλά όχι ευκαταφρόνητο μέρος από τους χρήστες του διαδικτύου. Παρουσιάζονται ότι ασπάζονται τέτοιες ηλιθιότητες.

Εμείς το έχουμε δηλώσει. Δεν σεβόμαστε κανένα “θρησκευτικό συναίσθημα” και θα εξακολουθούμε να καυτηριάζουμε όσους επιδιώκουν την αποχαύνωση του κόσμου επικαλούμενοι μεταφυσικές δοξασίες.

Πηγή: tsak-giorgis.blogspot.com

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το