Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων κ. Ευαγγελία Σαρρή. Όπως αναφέρει, οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ αν και προετοιμάστηκαν όλη τη χρονιά υπό αντίξοες συνθήκες για να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές, στην πλειοψηφία τους δεν έδωσαν εξετάσεις γιατί οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να να μπορούν να δώσουν!

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία:

“Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση”

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια εργοδοτών στα Χανιά που δεν επέτρεψαν σε μαθητές – εργαζόμενους του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που ζούμε ως εργαζόμενοι με τους μισθούς πείνας, την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, που συμπληρώνεται, βέβαια, με τον εργοδοτικό δεσποτισμό και την κατάργηση μορφωτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες κράτους- διοίκησης – κυβέρνησης που στην πράξη αφήνουν ασύδοτους και ανεξέλεγκτους τους εργοδότες να παραβιάζουν δικαιώματα και άδειες, επιβάλλοντας ένα καθεστώς εργασιακής γαλέρας, φόβου, πιέσεων και απειλών προς στους εργαζόμενους.

—————-Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το