Τέτοια γλαστροεξαμβλώματα δεν έχω ξαναματαδεί. Και τι βάλανε μέσα; Φοίνικες. Φοίνικες! Και μια βδομάδα αφού τους βάλανε, τι έγινε; Αναγεννήθηκε το Πουλί μέσα στη Βουλή – αυτό έγινε. Πρώτα βάλανε το «σύμβολο» απ’ έξω και μετά το αναγέννησαν από μέσα.

                Τι δεν καταλαβαίνεις που θάλεγε και ο φίλος μου ο Θανάσης;

                Επειδή η κοροϊδία με τις δουλειές και την ανάπτυξη μάλλον δεν περνάει άλλο, η κυβέρνηση της αριστείας ψήφισε το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και οι μπαλούρδοι του Χρυσοχοΐδη το γιόρτασαν με μεγαλοπρέπεια, μοιράζοντας βρωμόξυλο και χημικά σε χιλιάδες διαδηλωτές. Τα τηλεοπτικά κανάλια παρτάρουν και βλέπουν πάλι μπάχαλα δείχνοντας εικόνες με χώματα από τις βασιλικές γλάστρες του Μπακογιάννη, που σίγουρα αποτελούν τεκμήριο για τον κίνδυνο που διατρέχουμε από τη Δημοκρατία, την ελευθερία έκφρασης του λόγου και άλλα τέτοια αναχρονιστικά.

                Και δεν μπορούμε να μιζεριάζουμε επειδή κάτι παλικάρια της αστυνομίας έπεσαν με δεκάδες μηχανάκια πάνω στους διαδηλωτές… Αχ, μόνο να τους έβλεπες! Με τι μπρίο, τι χάρη, σβουν σβουν, έστριβαν το αιλουροειδές κορμάκι τους πάνω στα πληρωμένα από πληρωμένους εφοπλιστές μηχανάκια τους ανάμεσα από τις ζαρντινιέρες του ανιψιού του κυβερνάρχα τους!

                Ούτε μία γλάστρα δεν ακούμπησαν! Εντάξει, έπεσαν με τις μηχανές τους πάνω σε νέα παιδιά και μετά τα πλάκωσαν και στο ξύλο, αφού πρώτα τα είχαν κάνει κουρούμπελα από τα χημικά. Αλλά τις ζαρντινιέρες, σου λέω, δεν τις ακούμπησαν! Τέτοια αίσθηση ευθύνης έχουν των Ελλήνων τα παιδιά με τα μπράτσα τα πολλά. Σέβονται τα χιλιάρικα που πληρώνει ο Αθηναίος σε γλαστρόνια. Δεν βανδαλίζουν αυτοί. Τι; Βανδαλίζουν ανθρώπους; Ναι, αλλά τον ιδρώτα του μέσου νοικοκυραίου τον σέβονται. Τα παιδιά του όχι, τον ιδρώτα του ναι.

                Και για να τελειώνουμε με τις γκρίνιες το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε νίκη της νομιμότητας τη χτεσινή παρουσία της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Το είπε και η ΕΡΤ που υποδύεται το ΣΚΑΙ. Ένας χρόνος ΝΔ και μια “Συγουργιά” έχω αρχίσει να την αισθάνομαι!

Π.Ν.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το