Ανταπόκριση, Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες χιλιάδων στην απεργία της 16ης Μάρτη

Ξανά και ξανά, χιλιάδες χιλιάδων λαού και νεολαίας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης! Η οργή συνεχίζει να ξεχειλίζει και οι εργαζόμενοι και ο λαός μαζικά δίνουν την απάντηση τους. 

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση των σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, οργανώσεων έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στη συνέχεια, ένα ποτάμι χιλιάδων πορεύτηκε προς την Αγία Σοφία, στην Τσιμισκή, στον ΟΣΕ και τελικά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αφού έλαμψε δια της απουσίας του, όλες τις προηγούμενες ημέρες, έκανε συγκέντρωση εξαρχής στον ΟΣΕ, διασπαστικά και έξω από το κέντρο.

Επίσης, ακόμα μια φορά, έσπασε η λογική των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, κάτω από τη μαζικότητα του κόσμου, και όλοι μαζί συγκεντρωθήκαμε στο Άγαλμα Βενιζέλου, . 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να πάνε ως το Υπουργείο και έκλεισαν τα πανό τους πάνω στην Εγνατία! 

Τελικά σωματεία και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις βάδισαν ως το Υπουργείο, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή πολιτική.

Ακόμα μια φορά, οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρήκαν πάτημα στην τυχοδιωκτική δραστηριότητα του α/α χώρου και μετά το τέλος της διαδήλωσης, έγιναν κρότου λάμψης και χημικά στο κέντρο της πόλης.

Οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ συμμετείχαν στη διαδήλωση, μοιράζοντας την ανακοίνωση της οργάνωσης και καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να συνεχίσουν τον αγώνα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το