Το πιστόλι και λίγα γραμμάρια κοκαΐνη που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη σύμφωνα με τον συνήγορο του δεν ήταν δικά του. Η συνέχεια επί του δικαστηρίου για το θέμα αυτό. 

Νότης Σφακιανάκης σε εκδήλωση χρυσαυγιτών: “Κάνετε αντίσταση και σας στηρίζω”

Ο Notis είναι ο καθρέπτης ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Από την αφάνεια ξαφνικά στην κορυφή με έναν σκασμό λεφτά, δίχως ταυτότητα που έψαχνε να τη βρει στους Ελ στα γονίδια και τα μεταφυσικά. Ένας πιο εκλεπτυσμένος «κυρ Παντελής» που πιστεύει ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι ξένοι, που χαιρετούσε ναζιστικά, που εξυμνούσε την 21η Απριλίου, που θεωρούσε ότι αυτός και το είδος του δεν είναι απλοί άνθρωποι αλλά στο αίμα τους ρέει Υχώρ.

Σκηνή Πρώτη: Ο Notis είναι καλεσμένος στην εκπομπή ΌΛΑ και όταν ο Βαγγέλης Περρής τον ρωτάει για τους εξωγήινους και το ελληνικό σούπερ γονίδιο που πρέσβευε ότι έχουμε, απαντάει με αφοπλιστική σιγουριά: «Που τα έχω διαβάσει αυτά κύριε Περρή; Μα τα γράφει ο Έριχ Φον Ντένικεν» (σα να λέμε είναι τα άπαντα του Αινστάιν και του Στήβεν Χόκινς μαζί).

Σκηνή Δεύτερη: Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Ο Σφακιανάκης είχε σχολιάσει για το σπάσιμο των πάγκων αλλοδαπών μικροπωλητών από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ότι είναι «μια χαρά». Στην ίδια συνέντευξη ο Notis είχε πει πως το θέαμα των μεταναστών στα φανάρια πλήττει την αισθητική του. «Δεν μπορώ να ζω στη χώρα του Σωκράτη, του Ομήρου, του Πλάτωνος και να υπάρχει αυτή η κατάσταση».

Σκηνή Τρίτη: Σε άλλη συνέντευξη του ο Notis είχε εκδηλώσει την αγάπη του για τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής (που σύμφωνα με τον ίδιο χαιρετούν αρχαιοελληνικά) «Η Χρυση Αυγη δεν εχει βλαψει την Ελλαδα, οι αντίπαλοι της ναι!» είχε πει.

Σκηνή τέταρτη: Απρίλιος του 2013. Ο Notis ερμηνεύει στην πίστα το τραγούδι «η Πλατεία», όπου ακούγεται η φράση “Deutschland über alles”. Τη στιγμή που λέει ο Νότης Σφακιανάκης “με ένα κράτος ασπιρίνη”, χαιρετάει νεοναζιστικά. Από την επόμενη τα μαγαζιά του θα γεμίζουν ένθερμους χρυσαυγίτες. Η απάντηση θα έρθει από τη Δέσποινα Βανδή που διακόπτει τη συνεργασία με τον Σφακιανάκη και λέει λιτά: «Τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν».

Στο πλευρό του σήμερα στάθηκε ο Ηλίας ο Κασιδιάρης ο οποίος έγραψε στο twitter για τη σύλληψη του Notis: «Τελικά η προστασία προσωπικών δεδομένων ισχύει μόνο για βιαστές, παιδεραστές και αλλοδαπούς #Σφακιανακης».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το