Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις φοιτητών!

Έχει περάσει πλέον ένας χρόνος από την ψήφιση του νόμου Κεραμεως- Χρυσοχοΐδη και τα δημοσιεύματα για διώξεις φοιτητών για συνδικαλιστικούς λόγους όλο και πληθαίνουν. Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης μέσω της διάταξης για τα πειθαρχικά ήταν και ο κυρίως στόχος της κυβέρνησης. Ήδη μετά την κατάργηση του ασύλου πολλοί συνδικαλιστές συμφοιτητές μας αντιμετωπίζουν διώξεις. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι διοικήσεις των σχολών στοχευμένα διώκουν συνδικαλιστές για να τρομοκρατούν και να αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να αγωνιστεί και να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης αλλά και ζωής.

Πιο συγκεκριμένα στο Γεωλογικό του ΕΚΠΑ τρεις συμφοιτητές μας έχουν μηνυθεί από καθηγητή για τη συνδικαλιστική τους δράση. Παρά το νέο πιο δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται, οι φοιτητές δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά μόνο τον ανυποχώρητο αγώνα τους ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και τον αυταρχισμό. Όπλο των φοιτητών είναι ο φοιτητικός τους σύλλογος, η μαζική συσπείρωσή τους σ’ αυτόν, η υπεράσπιση των δημοκρατικών συλλογικών τους διαδικασιών απέναντι στις κυβερνητικές απειλές και επιθέσεις.

Ως Φοιτητική Πορεία καταδικάζουμε αυτές τις αυταρχικές – αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που διώκονται.

πηγή: poreia.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το