Το καλαμπούρι παρατράβηξε. Οι άνθρωποι παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας. Ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα τους. Οκτώ μήνες δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Η σχολική χρονιά κινδυνεύει να χαθεί.

Εμείς δεν είμαστε περαστικοί απ’ την εκπαίδευση σαν την Κεραμέως. Περνάμε 30-35 χρόνια στις σχολικές τάξεις. Έχουμε ευθύνη έναντι των μαθητών μας και των οικογενειών τους. Θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας τίμια και αξιοπρεπώς.

Γίνεται 6 ώρες μάθημα από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο; Ναι υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν υπολογιστή και σύνδεση Ίντερνετ. Θα τους τιμωρούμε με απουσία γιατί είναι φτωχοί; Υπάρχουν πολλές οικογένειες με γονιό/εις σε τηλεργασία και παιδιά σε τηλεκπαίδευση. Που θα βρουν 3-4 χωριστά δωμάτια, 3-4 υπολογιστές και σύνδεση που να σηκώνει τόσες τηλεδιασκέψεις; Κι οι πολύτεκνες οικογένειες τι θα κάνουν;

Πρέπει να ανοίξουν και τα Γυμνάσια – Λύκεια. Είναι ήδη ανοιχτά Νηπιαγωγεία-Δημοτικά και Ειδικά σχολεία. Με πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας μας στα σχολεία. Έστω και εκ περιτροπής μέχρι τέλη Νοέμβρη. Αργότερα μέχρι 15 παιδιά ανά τάξη.

Με επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς. Με προσλήψεις εκπαιδευτικών, υγειονομικών και προσωπικού καθαριότητας. Με αύξηση των μαθητικών δρομολογίων για να μη στοιβάζονται οι μαθητές στα λεωφορεία.

Με άδειες όλων των εκπαιδευτικών που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Με κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων για την Α’ Λυκείου και περικοπή της ύλης των Πανελλαδικών. Δάσκαλοι είμαστε, όχι κομπάρσοι στο επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης. Μαζί με γονείς και μαθητές να σώσουμε το δημόσιο σχολείο. Ποιος άλλος αν όχι εμείς;

Γιάννης Κυριακάκης, εκπαιδευτικός

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το