Όταν η Θάτσερ έκλεινε ή ξεπουλούσε τα ορυχεία και τους σιδηρόδρομους, όταν διέλυε το περίφημο βρετανικό σύστημα Υγείας στέλνοντας στην ανεργία, στη δυστυχία και στη μετανάστευση εκατομμύρια Βρετανών, δεν το έκανε γιατί μισούσε τον λαό της.

Ήταν κάτι ακόμα χειρότερο. Το πίστευε!

Οι εγχώριοι νεοφιλελεύθεροι πιστεύουν ότι βρήκαν σήμερα (μέσα στην πανδημία) την ευκαιρία να ξεθεμελιώσουν ό,τι έχει απομείνει από τη λαίλαπα των μνημονίων, το υποτυπώδες κοινωνικό κράτος που χτίστηκε μεταπολεμικά.

Νέος μεσσίας και μπροστάρης, αλλά και βολικό άλλοθι, ο καθηγητής Πισσαρίδης!

Η έκθεση της λεγόμενης Επιτροπής Πισσαρίδη που δημοσιοποιήθηκε χτες στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για το λαό, μια συνταγή από τα παλιά, για το πώς θα καταπατηθούν εργασιακά δικαιώματα, πώς θα επιβαρυνθούν οι πολλοί και πώς θα γίνουν φοροελαφρύνσεις για τους λίγους. Σκοπός της είναι να μετακυλήσει όλα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού.

Το σχέδιο προβλέπει μπαράζ καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με προμετωπίδα τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς, στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης.

Από την άλλη στις προτάσεις της Έκθεσης ενσωματώνονται οι πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου για τη διασφάλιση νέων φοροαπαλλαγών και προνομίων. Χέρι χέρι πάνε το «πογκρόμ» πλειστηριασμών για τη λαϊκή κατοικία και νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το