Στην ανακοίνωση της παραλαβής 100 ακόμη μοτοσυκλετών «από το ελεύθερο εμπόριο» προχώρησε η ΕΛΑΣ την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μοτοσυκλετών που έχει παραλάβει από την αρχή της χρονιάς σε 778, όλα χρηματοδοτούμενα από προγράμματα  του ΕΣΠΑ 2014-2020 που στην πλειοψηφία τους αφορούν την οδική ασφάλεια, χωρίς να γίνει γνωστό το κόστος της αγοράς.

Παράλληλα, μέσω του λογαριασμού γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του διευθύνοντος συμβούλου της στα κοινωνικά δίκτυα, έγινε γνωστό πως η αστυνομία παρέλαβε 370 νέα περιπολικά, με τον τελευταίο να μην χάνει την ευκαιρία για μία πρώτης τάξεως διαφήμιση.

Σχεδόν 800 μηχανάκια έχει παραλάβει η Ελληνική Αστυνομία από τις αρχές του 2020, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε η ΕΛΑΣ την Παρασκευή. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τελευταίες παραλαβές τα 100 μηχανάκια που προμηθεύτηκε από το ελεύθερο εμπόριο, τα οποία κατανέμονται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ έχει παραλάβει οχήματα σχεδόν κάθε μήνα του έτους, κατανέμοντάς τα σε υπηρεσίες Τροχαίας, φύλαξης των συνόρων, στην Αττική, το βόρειο και νότιο Αιγαίο, τη Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, την Κρήτη και άλλα μέρη της χώρας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σημειώνεται ότι από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά (778) οχήματα, στα οποία περιλαμβάνονται:

(17) ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟ 21-10-2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )
(62) ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ (56) ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020 ΜΕΣΩ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΝΩ ΤΑ (6) ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟ 18-09-2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )
(195) ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΗΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020 «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟ. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟ 31-01-2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ),
(35) ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑ, ΑΡΚΑΔΙΑ, ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟ 24-03-2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ),
(264) ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟ 14-04-2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ),
(70) ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ, ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΗΠΕΙΡΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟ 10-05-2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ), ΚΑΙ
(35) ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΗΜΑΘΙΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΠΕΛΛΑ, ΠΙΕΡΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. (ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟ 24-06-2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ).
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.

Η… έκθεση αυτοκινήτου της Peugeot

Την ίδια ώρα, με ανάρτηση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot και με έτερη του CEO της, Jean Philippe Imparato, γνωστοποιήθηκε πως η ΕΛΑΣ παρέλαβε 370 νέα περιπολικά μάρκας Peugeot 308, με τις αντίστοιχες φωτογραφίες να συνοδεύουν τις ανακοινώσεις. Μάλιστα, στην ανάρτησή της η εταιρεία φρόντισε να γράψει και «efcharistó» με αποδέκτη το ελληνικό τμήμα της εταιρείας. Ο δε διευθύνοντας σύμβουλος σχολίασε πως η αγορά αυτή από την πλευρά της ΕΛΑΣ είναι «πολύ έξυπνη».

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το