Σε νέα καταγγελία για τη διευθύντρια του 6ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης, σε βάρος της οποίας υπάρχουν «συνεχείς διαμαρτυρίες τόσο του συλλόγου διδασκόντων, όσο και συλλογικών φορέων γονέων για τη στάση και τη συμπεριφορά της», προχώρησε η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου.

Πρόκειται για την ίδια διευθύντρια που πριν κάποιους μήνες (το Νοέμβριο του 2019) είχε καταγγελθεί από την ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου, τον Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης και την ΟΛΜΕ για την πρωτοφανή συμπεριφορά της κατά τη διάρκεια ενημερωτικής επίσκεψης των εκλεγμένων μελών των εκπαιδευτικών φορέων στο συγκεκριμένο Λύκειο

Στην ανακοίνωσή του, τότε, ο ίδιος ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου ανέφερε τα εξής:

 «Μετά την επίσκεψη των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ και του αιρετού του κλάδου στο σχολείο μας την Τετάρτη 20/11/2019, δηλώνουμε τα ακόλουθα :

1. Καταδικάζουμε την ενέργεια της Διευθύντριας του 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, η οποία μετά από λεκτική αντιπαράθεση με τα μέλη της ΕΛΜΕ κάλεσε την αστυνομία, για να τους συλλάβει ως εξωσχολικούς.

2. Συντασσόμαστε με την καταγγελία που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου την 20η/11/2019.

3. Διαμαρτυρόμαστε για το αρνητικό και έκρυθμο κλίμα που διαμορφώνουν αυτές και άλλες ανάλογες αντιδράσεις της Διευθύντριας στο σχολείο, κλίμα που επιβαρύνει ψυχικά εμάς τους ίδιους, επηρεάζει τους μαθητές μας και τη ζωή του σχολείου, δυσχεραίνει το παιδαγωγικό μας έργο».

Συγκεκριμένα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου σημειώνει:

«Για την κατάσταση στο 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας έχει επισημάνει και με άλλη ευκαιρία ότι στα σχολεία της περιοχής μας καθηγητές και διευθυντές αγωνίζονται καθημερινά με ελλιπή μέσα, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, να κρατήσουν όρθια τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Παράλληλα, η ΕΛΜΕ μας με την ανιδιοτελή και αγωνιστική στάση της έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, εκπαιδευτικών και διευθυντών, με καλή επικοινωνία με όλους, σε όφελος της λειτουργίας των σχολείων μας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις, ευτυχώς ελάχιστες, που  όμως θέλουμε να επισημάνουμε.

Δεν αναφερόμαστε στο διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Μοσχάτου για τον οποίο ήδη η ΕΛΜΕ μας, καθώς και δεκάδες άλλες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  από όλη την Ελλάδα έχουν εκδώσει καταγγελία.

Αναφερόμαστε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο 6ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, όπου έχουμε συνεχείς διαμαρτυρίες τόσο του συλλόγου διδασκόντων ,  όσο και συλλογικών φορέων γονέων για τη στάση και τη συμπεριφορά της διευθύντριας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διευθύντρια του 6ου  ΓΕΛ Ν. Σμύρνης  έχει προκαλέσει με τη στάση και τη συμπεριφορά της και υπάρχουν καταγγελίες εναντίον της  και  από την ΕΛΜΕ μας και από την ΟΛΜΕ.

 Η συγκεκριμένη διευθύντρια συνηθίζει να καλεί την αστυνομία για εσωτερικά ζητήματα του σχολείου. Έτσι έκανε πριν από κάμποσο καιρό όπου κάλεσε την αστυνομία επειδή εκλεγμένοι συνδικαλιστές επισκέφτηκαν, όπως συνηθίζεται, το σχολείο για να μιλήσουν με τους συναδέλφους, ενώ το ίδιο απείλησε να κάνει για εκπαιδευτικούς του συλλόγου διδασκόντων..

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το