Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξακολουθούν να σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας, με τον παλαιστινιακό θύλακα να θρηνεί ήδη πάνω από 200 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά και πάνω από 1000 τραυματίες.

Βασικές υποδομές έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρισμό. Τελειώνουν τα αποθέματα φαγητού και καυσίμων. Καταστροφές και στα δίκτυα νερού.

Την ίδια ώρα οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν περιθάλψει εκατοντάδες τραυματίες Παλαιστινίους, με χτυπήματα από πλαστικές σφαίρες, γκλοπς και δηλητηρίαση από λύματα. Ναι, καλά διαβάσατε, λύματα ή αλλιώς skunk weapon.

Μια μυρωδιά από την κόλαση». Έτσι περιγράφει το «Skunk», το  νέο ισραηλινό όπλο για τον «έλεγχο του πλήθους» ο Economist. Και εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές, τις πλαστικές σφαίρες και τα χημικά οι Παλαιστίνιοι δέχονται καθημερινά επιθέσεις με αυτό το βρομερό υγρό όπλο.
Ενδεικτικές είναι οι περιγραφές δυο δημοσιογράφων ανταποκριτών.

Ανταποκριτής του BBC: «Σκέψου το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσες να είχες μυρίσει. Μια δυνατή μίξη σαπισμένου κρέατος, βρώμικων καλτσών που έχουν να πλυθούν αρκετές εβδομάδες και υπονόμου».

Ανταποκριτής του Reuters: «Φανταστείτε να παίρνετε ένα σάπιο πτώμα από έναν υπόνομο, να το τοποθετείτε σε ένα  μπλέντερ και με το βρώμικο αυτό υγρό να ψεκάσετε το πρόσωπό σας. Δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την μυρωδιά του και για μέρες θα σας προκαλεί ναυτία».

Η «βόμβα σκατών» κατασκευάζεται από την ισραηλινή εταιρία Odortec και ρίχνεται από αύρες της αστυνομίας με κανόνια. Η μυρωδιά θυμίζει νεκρό ζώο ή βόθρο και παραμένει στον ψεκασμένο χώρο μέχρι και βδομάδες ενώ στα ρούχα για μήνες. Η επαφή με το δέρμα προκαλεί ερεθισμούς, και η κατάποση, συμπτώματα δηλητηρίασης, ναυτία, εμετούς ακόμα και θάνατο. Πέρα από την χρήση σε διαδηλώσεις, το όπλο χρησιμοποιείται ως μέτρο μαζικής πειθάρχησης, τρομοκρατίας και συλλογικής ευθύνης σε γειτονιές, μαγαζιά ή και σπίτια Παλαιστίνιων που συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες.

Σύμφωνα με το AlJazeera, οι ισραηλινές δυνάμεις δεν το χρησιμοποιούν μόνο για την καταστολή διαδηλώσεων. το χρησιμοποιούν επίσης για συλλογική τιμωρία. Τα φορτηγά διέρχονται από παλαιστινιακές γειτονιές ψεκάζοντας κτίρια ως αντίποινα για κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για την κατοχή του Ισραήλ και το απαρτχάιντ.

Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις πρέπει να κλείσουν για μέρες και οι οικογένειες πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα έως ότου εξαφανιστεί η δυσωδία. Αυτό το καθιστά ένα σκληρό εργαλείο συλλογικής τιμωρίας.

Οι Παλαιστίνιοι είναι το πείραμα για να έλξουν και αγοραστές

Εκτός από την πώλησή του στην ισραηλινή κυβέρνηση για χρήση σε Παλαιστινίους, η Odortec εξάγει το skunk water σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο, ειδικά σε αμερικανικές τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρέχεται από την εταιρεία Mistral Security, η οποία συνιστά τη χρήση της σε “συνοριακές διαβάσεις”.

Το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος κατά κεφαλήν εξαγωγέας όπλων στον κόσμο και χρησιμοποιεί τους Παλαιστινίους ως ινδικά χοιρίδια για να αποδείξει την «αποτελεσματικότητά τους».

Το ισραηλινό κράτος εδώ και δεκαετίες εφαρμόζει ακριβώς το δόγμα του απαρτχάιντ, «κλείνω την μειονότητα σε όλο και μικρότερες και πιο απομονωμένες ζώνες ασφυκτικού ελέγχου και επιτήρησης» (μπαντουστάν), ελέγχοντας πλουτοπαραγωγικούς πόρους, εύφορη γη και νερό.

Αυτή τη στιγμή το «κράτος της Παλαιστίνης» είναι απλά κάποιες νησίδες γης σε μια θάλασσα από ισραηλινά στρατόπεδα, οικισμούς, φράκτες και checkpoint. Τα επεισόδια στην Ιερουσαλήμ ξεκίνησαν λόγω της επικείμενης έξωσης παλαιστινιακών οικογενειών από αραβική γειτονιά για να εγκατασταθούν Εβραίοι-Ισραηλινοί έποικοι.

Η πάγια πολιτική του Ισραήλ είναι η βίαιη επέκταση των οικισμών εποίκων και η κατοχή όσο περισσότερης παλαιστινιακής γη με όσο το δυνατόν λιγότερους Παλαιστινίους μέσα. Η φυλετική βία, η συνεχής απώλεια σπιτιών και γης, η στρατιωτική κατοχή, η ρατσιστική αντιμετώπιση των παλαιστινίων, η μετατροπή τους σε σώματα άξια να λουστούν ακόμα και με σκατά, οι καθημερινές ταπεινώσεις, βασανισμοί και εκτελέσεις, οι εκατοντάδες συλλήψεις και το εμπάργκο κάνουν πιο φανερό από ποτέ ότι:

Δεν υπάρχει καμιά σύγκρουση δυο εθνικισμών, υπάρχει ένα πληθυσμός που αντιστέκεται στην ισοπέδωση του.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το