Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Γενάρη το απόγευμα στο Ε. Κ. Ιωαννίνων σύσκεψη οργανώσεων, ύστερα από πρόσκληση του ΚΚΕ(μ-λ), όπου από την μεριά του τέθηκε ζήτημα κινητοποίησης, με θέμα την κατάπνιξη των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, της τρομοκρατίας κλπ.
        Υπήρξαν τοποθετήσεις από παρευρισκόμενες οργανώσεις όπου έθεσαν το ζήτημα ότι  η πρόσκληση αφορά ένα μόνο ζήτημα  (καταστολή-τρομοκρατία) – που πρέπει βέβαια να δοθεί απάντηση αλλά όχι μόνον – όταν στην επικαιρότητα βρίσκονται και άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης.
Έτσι ο εκπρόσωπος του Μ-Λ ΚΚΕ έθεσε  ζήτημα καταγγελίας της αντιλαϊκής πολιτικής της εξάρτησης και της υποτέλειας (επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΗΠΑ, Συμφωνία για τις Αμερικάνικες Βάσεις), της φτώχειας, της τρομοκρατίας, μέρος της οποίας είναι η περιστολή δημοκρατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κλπ. και της αναγκαιότητας ανάπτυξης αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης, με βάση τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και στη Μέση Ανατολή, μετά και την δολοφονική ενέργεια των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.
Είναι προφανές ότι με βάση τα παραπάνω αλλά και τις θέσεις που αντιπροσωπεύουν οι άλλες συμμετέχουσες οργανώσεις δεν θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε ενιαίο κείμενο. Αυτό φάνηκε εξάλλου στο τελικό κείμενο το οποίο δεν υπέγραψε το Μ-Λ  ΚΚΕ και το οποίο αποτυπώνει το εύρος της πολιτικής συμφωνίας τους. Μιας πολιτικής συμφωνίας  μόνον για τα δημοκρατικά δικαιώματα, σε μια προκήρυξη που σε τελική ανάλυση δεν τοποθετείται στην ένταση και στο εύρος των πυκνών πολιτικών εξελίξεων της περιόδου στην Ελλάδα και την Μέση Ανατολή, που καθίστανται άκρως επίκαιρες και κρίσιμες για το λαό μας και για τους άλλους λαούς της περιοχής.
Το Μ-Λ ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι συμμετέχει στη διαδήλωση της Τρίτης 14 Γενάρη και σε αυτή την κατεύθυνση εξέδωσε την παρακάτω Προκήρυξη που τοποθετείται συνολικά σε όλα τα ζητήματα της φάσης αυτής και μοιράζεται στην Ηπειρο.

Μ-Λ ΚΚΕ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ 

ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

  • ΝΑ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΟΥΜΕ  ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ  ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  • ΜΑΖΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΙΡΗΝΗ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ  ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ  ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/01 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μ-Λ ΚΚΕ

Εργαζόμενοι άνεργοι νέοι και νεες,

Σήμερα, ο λαός μας και η νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της υποτέλειας που επέβαλαν εδώ και μια δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπλυμένη και εξαγνισμένη από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει νέο βάρβαρο κύμα αντιλαϊκών και αντιδραστικών μέτρων για να σαρώσει ότι άφησε όρθιο η δεκαετής βάρβαρη και τρομοκρατική μνημονιακή πολιτική. 

Παρά την κάλπικη προπαγάνδα των επιτελείων, η Ν.Δ. συνεχίζει με ένταση τις αντιλαϊκές πολιτικές της φτώχειας και ανεργίας, οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση το μεγαλύτερο κομμάτι της ασφάλισης και ιδιαίτερα τις επικουρικές συντάξεις, την υγεία και την παιδεία! Θέλει να στήσει σε ολόκληρη τη χώρα φυλακές – κολαστήρια για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Πάνω στο έδαφος αυτής της πολιτικής εξαπολύει νέο κύμα καταστολής, αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας. Τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας μπαίνουν στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής. Απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που αγωνίζεται για τα μορφωτικά του δικαιώματα η κυβέρνηση απαντά με την καταστολή εδραιώνοντας δια της βίας την κατάργηση του ασύλου. 

Η συνδικαλιστική δράση στοχοποιείται. Ο κρατικός έλεγχος και το φακέλωμα των συνδικάτων νομιμοποιούνται. Η απεργία και η διαδήλωση αμφισβητούνται. Η κυβέρνηση θωρακίζει νομικά το αστικό κράτος για να δώσει μια “νόμιμη” έκφραση στην άσκηση βίας.  Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική των αντιλαϊκών μέτρων, το κάλεσμα σε ξεσηκωμό των λαϊκών δυνάμεων σε ένα ενωτικό οργανωμένο  μαζικό αγώνα αντίστασης είναι μονόδρομος

Γιαννιώτες -σσες

Γενικότερα η χώρα ζει πιο βαριά τις συνέπειες της συνέχισης και του βαθέματος της εξάρτησης από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.  Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ επιζητά την δουλική προστασία των ΗΠΑ στην ελληνοτουρκική διένεξη και την τουρκική επιθετικότητα. Η κυβέρνηση προσφέρει «γη και ύδωρ» για την προώθηση των αμερικάνικων σχεδίων προκειμένου να έχει τη στήριξη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στα υπερφίαλα σχέδια της μεγαλοαστικής τάξης για ρόλο-κλειδί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στον άξονα Αθήνα – Κάιρο – Τελ Αβίβ.

Σήμερα οι λαοί στο Ιράν, τη Συρία, το Ιράκ και σε όλη την Μ. Ανατολή βρίσκονται ξανά στο μάτι του κυκλώνα. Η ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τώρα το Ιράν μετατρέπεται σε πεδίο της δολοφονικής επιθετικότητας των Αμερικάνων, κλιμακώνοντας κατακόρυφα την απειλή μιας νέας πολεμικής ανάφλεξης, σπέρνοντας το θάνατο, καταδικάζοντας τα καραβάνια των ανθρώπων στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο για τους λαούς την απότομη όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας – Κίνας.

Άμεσο και επιτακτικό καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού αγώνα σαν απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και πρώτα απ’ όλα των ΗΠΑ, καθώς και απέναντι στον κίνδυνο πολεμικής ανάφλεξης.

Η αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας της ανεργίας , της καταστολής και της υποτέλειας δεν είναι αήττητη!

Έξω οι Αμερικάνοι. Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤO και οι Βάσεις τους.

Κάτω η φιλοπόλεμη και δολοφονική πολιτική των ιμπεριαλιστών!Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το