Το καθεστώς των φασιστικών απαγορεύσεων της κυβέρνησης έσπασε!

Το Μ-Λ ΚΚΕ τίμησε αγωνιστικά την 47η επέτειο του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου. Έδωσε το “παρών” στο αγωνιστικό του προσκλητήριο, κόντρα τις φασιστικές απαγορεύσεις και το καθεστώς της σιδηρόφρακτης τρομοκρατίας που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση της ΝΔ με άλλοθι την πανδημία.

Η κυβερνητική εκστρατεία κατασυκοφάντησης όσων, σε πείσμα των καιρών, επιμένουν να τιμούν τον ηρωικό αγώνα του Πολυτεχνείου, το όργιο της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού του λαού τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και η γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας να δημιουργήσει μια “υγειονομική” ζώνη στους χώρους εορτασμού. Πλήθος δημοκρατικού κόσμου, αριστερών και κομμουνιστών, λαού και νεολαίας, παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις, τις απειλές για επιβολή εξοντωτικών προστίμων και τις αστυνομικές διαταγές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”, συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις στα Γιάννενα –τηρώντας, κατά γράμμα, το πνεύμα και το γράμμα της σιδερένια εντολής του επικεφαλής της λαϊκής καταστολής Χρυσοχοΐδη- έδειξαν ότι είναι πολύ καλά εκπαιδευμένες στο ρόλο της ισοπέδωσης κάθε έννοιας συνταγματικού και λαϊκού δικαιώματος και στην επιβολή του δόγματος του τρόμου στον «εχθρό-λαό».

Έτσι, από το πρωί της τρίτης δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείο (Δόμπολη), όπου είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από το Εργατικό κέντρο Ιωαννίνων. πολλών φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων, μεταξύ των οποίων είναι και το Μ-Λ ΚΚΕ.

Η πρόσβαση στην πλατεία γινόταν με πολλή δυσκολία και τρομοκρατικούς ελέγχους των ΜΑΤ που είχαν λάβει «θέση μάχης» πολύ πριν τον προγραμματισμένο χρόνο της συγκέντρωσης (5μμ) και μάλιστα είχαν αρχίσει να κάνουν προσαγωγές σπέρνοντας τον πανικό και τον τρόμο.

Μετά τις 5μμ άρχισε το πραγματικό όργιο των συλλήψεων. Ο μηχανισμός της καταστολής εκτελούσε άριστα(!) το βάρβαρο έργο του τραυματίζοντας σοβαρά διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας συνδικαλιστές του ΕΚΙ, του συνδικάτου οικοδόμων, απλούς πολίτες και τους εστιακούς φοιτητές που θέλησαν οργανωμένα να προσεγγίσουν την πλατεία.

Στα πλαίσια αυτά το Μ-Λ ΚΚΕ και άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στο χώρο της Ακαδημίας και στη συνέχεια προχώρησαν σε μαχητική πορεία προς το κέντρο της πόλης όπου ο αποκλεισμός του από διμοιρίες των ΜΑΤ ανάγκασε την πορεία να αλλάξει την διαδρομή της και να «τελειώσει» στην περιοχή του Ξενία.

Το Μ-Λ ΚΚΕ κάλεσε το λαό να συνεχίσει τον αγώνα για τους μεγάλους ανεκπλήρωτους στόχους του Πολυτεχνείου, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους λακέδες του, για Ψωμί – Δουλειά – Δημοκρατία – Εθνική Ανεξαρτησία.

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και σε όλη την Ελλάδα για να τιμηθεί αγωνιστικά το Πολυτεχνείο, οι αγωνιστές – διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές όργιο αστυνομικής βίας, καταστολής και συλλήψεων, με χημικά και αύρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις, επιβάλλοντας το κυβερνητικό δόγμα του “νόμου και της τάξης”, συνέλαβαν δεκάδες αγωνιστές στήνοντας μια απαράδεκτη βιομηχανία μηνύσεων και επιβολής ατομικών προστίμων που έφτασαν και το 900 ευρώ. Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία και καταστολή. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων αγωνιστών και την απόσυρση των μηνύσεων και των προστίμων.

Καλούμε όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταγγείλει τα κυβερνητικά μέτρα χουντικής έμπνευσης, την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Καλούμε το λαό και τη νεολαία, κρατώντας ζωντανή τη φλόγα του Νοέμβρη του ‘73, να παλέψουν ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ! Στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας, για δημοκρατικά , εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Κάτω οι κυβερνητικές απαγορεύσεις και η καταστολή!

Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!Έξω από την ΕΕ!

17 Νοεμβρίου, 2020


Την Πέμπτη 19/11 το απόγευμα στις 5μμ θα γίνει παρέμβαση καταγγελίας της αστυνομικής καταστολής και κρατικής τρομοκρατίας στο χώρο της Περιφέρειας από το Μ-Λ ΚΚΕ και τις οργανώσεις που συμμετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το